GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Haziran 2022 Pazartesi 18:48

Karşıyaka'da gündem: Plan değişikliği!

Haziran ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi'nde gündem plan değişikliği ve lansman toplantısı oldu. Mavişehir Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bir parkın kapalı spor alanı olarak değiştirilmesi önerisi meclise gelirken, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ayrıca 14 Haziran'da gerçekleştirilecek lansman ile ilgili de bilgi verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Zübeyde Hanım Nikah Evi'nde yapılan oturuma Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

PARK ALANI İÇİN 'SPOR TESİSİ' ÖNERİSİ
Mavişehir Mahallesi Aziz Nesin Bulvarı 2040/3 sokağın kesişimde yer alan park alanının plan değişikliği yapılarak 'emsal: 1.00 yapılaşma koşulu ile' kapalı spor tesisi alanı olarak değiştirilmesine yönelik ilgili gündem maddesi meclise geldi.  1/100 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği önerisi meclis gündemine geldi. Meclis üyelerinin onayına sunulan ilgili gündem oturuma katılan meclis üyelerinin oy birliği ile İmar Komisyonu'na sevk edildi

TUGAY: BU ÇAĞDAŞ KENTİN BELEDİYESİNİN DE…
Meclisin kapanışında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "14 Haziran günü 18:30'da bu salonda bir bilgilendirme yapacağız. Önümüzdeki günlerde de benzer bilgilendirmeyi sıkça yapmaya çalışacağız. Bizler Karşıyaka Belediyesi olarak zaman zaman sizlerin de katıldığı, zaman zaman dışarıda kaldığınız bazı çalışmalar yürütüyoruz.Bunların bir çoğu yenilikçi ve çağın ötesinde çalışmalar. Karşıyaka kent kimliği itibari ile öncü olma kimliğine sahip bir kent. İnsanlarımızın kültürel özellikleri, eğitim düzeyinin yüksekliği gibi özellikleri olan bir ilçeyiz. Bu çağdaş kentin belediyesinin de çağın gereklerine uygun çalışmalar yapması yakışık olandır. Biz de bu çerçevede diğer belediyelerden farklı hatta Türkiye'de ilk kez diye söyleyebileceğimiz bazı çalışmalar yapıyoruz. 30-40 senelik bir vizyon ile kentin geleceğinin planlanması için vizyon geliştirme birimi kuruldu belediyemizde... Bu bir seneye yakındır faaliyet gösteriyor. Bu birimin aslında bir sürdürülebilirlik sağlaması gerekiyor. Aynı zamanda vatandaş katılımı birimi oluşturduk. Bunların hepsi arka planda akademik altyapısı olan çalışmalar. Bunlar için bir tanıtım, lansman gösterisi yapılacak" dedi.