GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ağustos 2022 Pazartesi 11:25

Karşıyaka'da 'devrim gibi' hamle!

İlçe sınırları içerisinde trafik akışını rahatlatmayı amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yapılacak uygulama imar planı değişikliği ile konutların “1. Kat otopark katı yapılabilir. Bu durumda bu kat inşaat alanına ve kat sayısına dahil edilmez” şeklinde teşvik kararı almaya hazırlanıyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin bir çok büyük kentinde yaşanan trafik sorunu son yıllarda İzmir’de de boy göstermeye devam ederken, yerel yönetimler konuyla ilgili önlemler almak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Trafik sorununda en büyük paya sahip olan yol kenarına park edilmesinin önüne geçmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi ise ‘otopark teşviki’ planını devreye sokmaya hazırlanıyor.

‘TEŞVİK’ KARARI MECLİSTE
İlçe sınırları içerisinde yer alan  Zübeyde Hanım Mahallesi önerilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinde düzenleme yapma kararı alan Karşıyaka Belediyesi İmar Komisyonu, “1. Kat otopark katı yapılabilir. Bu durumda bu kat inşaat alanına ve kat sayısına dahil edilmez” şeklinde plan notu ilave edilmesine karar verdi.

Değişikliğin meclis oturumunda da kabul edilmesi halinde, konutlarda yaşayan vatandaşların araçlarını yol kenarlarına park etmesinin önüne geçilmesi ve böylece kent içinde akıcı trafiğin olması hedefleniyor.