GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ağustos 2022 Pazartesi 11:24

Sayıştay’a takılmıştı… O tahsis iptal edilecek

Gaziemir Belediyesi tarafından 3 yıllığına bedelsiz şekilde Kent Konseyi’ne tahsis edilen ve Sayıştay raporlarına yansıyan taşınmaz, Sayıştay ‘tahsis edilemez’ kararı vermişti. Karar sonrası ise belediye yetkilileri tahsisin iptalini meclis gündemine getirme kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ  - Eylül ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştirmeyi planlayan Gaziemir Belediyesi’nde gündem maddeleri belli oldu.  Birçok konunun yer aldığı gündemde en dikkat çekici madde ise ‘tahsis  iptali’ oldu.

Kent Konsey’nin talebi sonrasında Kasım 2019 yılında Gaziemir Belediyesi mülkiyetinde yer alan ve Sakarya Mahallesi’nde bulunan 59 metrekarelik büronun tahsisi Sayıştay Raporu’na takılmıştı. Sayıştay Raporu’nda 3 yıllık bedelsiz kiralanan alınanın, bu şartlar ile kiralanamayacağı belirtilirken, Gaziemir Belediyesi ise konuyla ilgili düğmeye bastı.

Rapor sonrası harekete geçen Gaziemir Belediyesi, tahsisin iptali için meclis üyelerinden onay isteyecek. 1 Eylül’de gerçekleştirilecek mecliste onay verilmesi halinde yapılan tahsis iptal edilecek