GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ocak 2016 Çarşamba 14:12

Karşıyaka’da BİMER sırrı çözüldü: Akpınar kimi kastetti?

Akpınar’ın mecliste eleştirdiği AK Partili isim belli oldu. BİMER’e yazı yazarak meclis üyelerinin toplantı başına aldığı payın artırılmasını isteyen kişi AK Partili Karakeçili çıktı. Karakeçili, “Sadece kendim değil muhtarların da maaşlarının arttırılmasını istedim. Başkan siyaset yapıyor” dedi.

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi’nde tartışmalara neden olan Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER) başvurusunun sahibi belli oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın isim vermeden eleştirdiği kişi AK Partili Meclis Üyesi Müslüm Karakeçili çıktı. Karakeçili’nin, BİMER’e yazdığı yazı ile meclis üyelerinin toplantı başına aldığı ücretin arttırılmasını istediği belirlendi.



Egedesonsöz’e konuşan Karakeçili, “BİMER’e periyodik olarak talepleri ve konuları yazıyorum. Bunu da özel olarak yazmadım. Yazıda, muhtarların sosyal hakları ve aldıkları ücretlerin arttırılması, meclis üyelerinin durumu ve askerlik nedeniyle SGK priminin devlet tarafından ödenmesi talebi vardı. Hükümetimiz birçok konuda düzenleme yapıyor. Bunlar da bize gelen konuların başında geliyor. Bir meclis üyesi olarak aldığımız oturum parasından geçinecek değiliz. Şu da bir gerçek ki seçilmiş, halkın oyları ile bir göreve gelmişiz. Milletvekilinden daha çok toplantı yapan, komisyonlarda görev alan ve ilçesi için çalışan arkadaşlarımız var. Bunların içinde CHP’liler de bulunuyor. Ama milletvekili 17 bin TL maaş alıyor. Biz muhtarların üstünde bir konumda olmamıza rağmen onlar kadar sosyal hakkımız yok. Bunların düzeltilmesi gerektiğini ifade ettim” dedi.

Belediye Başkanı Akpınar’ın konuştuğu toplantıya katılmadığını belirten Karakeçili, “Belediye başkanı siyaset yapmış. Birçok da açıklamada bulunmuş. Tabi ki yapacak bir işi olmadığı için konu üzerinden siyaset yaptı” diye konuştu.

NE DEMİŞTİ?
Toplantıda Başkan Akpınar, meclis üyelerinden birisinin BİMER’e yazı yazarak oturum paralarının artırılmasını istediğini söylemiş, “Burası oturup da maaş alacak yer değil. Hizmet üretiyoruz. Siyaset alma değil verme alanıdır. Belediye başkanı ticari faaliyette bulunamaz. Ofisi varsa kapatır. Meclis üyelerinin böyle bir durumu yok. İşi olan meclis üyesi mesleğini yerine getirir ancak belediye çalışma yeri değildir. İş yeri değildir. CHP'li arkadaşlar komisyondan aldığı parayla geçimini sağlamıyor. Dışarıdan çocuk okutan var. Bağışlayan var. Halkın temsilcisinin maaş alması durumu olamaz. Ne yazık ki 1980'den sonra “Ben ne alabilirim” mantığı girdi siyasete... Bundan kurtulmamız gerekiyor. Siyaset hizmet üretme yeridir. Biz burada iktidarız, hizmeti düşünüyoruz. Bu anlayışın iktidarda olduğu yerleri düşünüyorum. Çok şükür ki İzmir'de yaşıyoruz. Kamu kaynaklarını doğru kullanıyoruz. Karşıyaka'da böyle bir şey çıkmasına üzüldüm. Karşıyaka demokrasinin simgesi. Farklılıkların ortaya çıkıp başarıların elde edindiği yerdir. Ben belediyeye ne veririm diyenlerin yaşadığı kentte böyle bir düşüncenin olmaması gerekirdi” açıklamasında bulunmuştu.