GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2021 Salı 20:15

Karşıyaka Meclisi'nde 'oyun sokağı'na övgü: Öncü olmaya devam edeceğiz

Karşıyaka Belediyesi meclis toplantısında belediyenin Bahariye Mahallesi’nde hayata koyduğu “oyun sokağı” projesiyle ilgili konuşan Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, kentin kamusal alanlarında vatandaşlar için yapılabilecek birçok şey olduğunun altını çizerek “Karşıyaka bu ve benzeri tutumlarıyla her zaman öncü bir kent olmaya devam edecektir”

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığında gerçekleşti.

Meclis üyeleri gündem maddelerini görüşmek üzere Zübeyde Hanım Nikah Saray’ında toplandı.

Toplantıda konuşan Başkan Tugay, pandemi süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak “İçinde bulunduğumuz pandemi günlerinde vaka sayısında azalma olduğu için mutlu oluyoruz. Sürecin bir an önce normale dönmesi için tedbirleri elden bırakmamak, kapalı ortamlarda uzun süreli kalmamak gerekiyor. Belediyemizde şu anda herhangi bir hasta personelimiz yok” dedi.

Bugün Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi içerisinde Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği  açılışını yaptıklarını belirten Başkan Tugay, “Bugün mutluluk verici bir olay yaşandı. Çocukların ağız ve diş sağlığı kontrolünü yapacağımız merkezimizin açılışını yaptık. Kentimize, Karşıyakamıza hayırlı olmasını diliyorum. Sağlıkla ilgili çalışmalarımız devam edecek, çok yakında yaşlılarımız için planladığımız alzheimer evinin de ihalesini yapacağız” diye konuştu.

BAŞKAN TUGAY: BU YOLDA YAPILABİLECEK ÇOK ŞEY VAR!
Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Yaşar Özcan mahallerde çocukların oyun oynayacak alanlarının olmaması sebebiyle Bahariye Mahallesi’ndeki 1862 nolu sokağı “Oyun Sokağı” olarak tasarlandığını belirtti. Özcan’ın örneklerinin diğer mahallerde de yapılacağını belirtmesi üzerine konuşan Başkan Tugay, “Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çalışmamızı geliştirerek çocuklarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız ve kentin kamusal alanlarını daha aktif kullanmak için yapılabilecek çalışmalardan biriydi. Bu yolda yapılabilecek çok şey olduğu kanaatindeyiz. Bu konuyla ilgili tüm uzmanlardan ve bilgili kişilerden görüş alarak projemizi ilerletmek görüşündeyiz. Karşıyaka bu ve benzeri tutumlarıyla her zaman öncü bir kent olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.