GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2021 Salı 19:27

Bornova Meclisi'nden Ziynet Sertel'e vefa

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meclisin Haziran ayı ilk oturumunda jimnastikte Avrupa ikincisi Sıla Karakuş ile Avrupa üçüncüsü halterci Rabia Kaya'yı tam altınla ödüllendirdi. Milletvekili Atilla Sertel'in hayatını kaybeden eşi Ziynet Sertel'in adı, Çamdibi'nde bir parka verilmesi önerisi gündeme alındı. Başkan İduğ, 2022 sonuna kadar ilçenin yol sorununu çözümleyeceklerini bildirdi.

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'un yönetiminde gerçekleştirildi.

Başarılı sporculara ödüllerin verildiği oturumda, Altay'ın Süper Lig'e yükselişi kutlandı; ilçenin ünlü misket üzümüne ait coğrafi işaret alındı. Bornova Tarım İlçe Müdürü Mustafa Akarca, belgeyi Başkan İduğ'a takdim etti. Ayrıca, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eşi Ziynet Atilla'nın adının, doğup büyüdüğü, evliliklerinin ilk yıllarında oturdukları semt olan Çambidi'ndeki parka verilmesi yönünde önerge verildi. Önerge, ilgili komisyona havale edildi. Önümüzdeki ay yapılacak toplantıda, Gazeteci Yazar Ziynet Sertel Parkı konusunun oylamaya sunulması bekleniyor. Annesini kaybeden meclis üyesi Hülya Uğurlu'ya başsağlığı dilekleri iletildi.

BORNOVALILARIN GURURU OLDULAR
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Rusya'nın Soçi kentinde yapılan Avrupa Trampolin Jimnastik Şampiyonası'nda senkronize dalında ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandıran Bornova Belediyespor sporcusu Sıla Karakuş ile Moskova'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 81 kiloda, koparmada 100 kg kaldırarak bronz madalyaya ulaşan kulübün bir başka sporcusu Rabia Kaya'yı, birer tam altın ile ödüllendirdi. İduğ, iki sporcuya da bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar diledi.

İDUĞ: YOLLARDAKİ SORUNUN SEBEBİ, KURUM KAZILARIDIR
Gündem maddelerine geçmeden önce, 17 günlük kapanma sırasında belediyenin yaptığı çalışmaları anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Tam kapanmada belediye ekiplerinin çok yoğun bir şekilde sahada çalıştığını belirten Başkan İduğ, gündem maddeleri tartışmalara açtı. Bornova'nın en büyük şikayet alan sorununun, yol sorunu olduğunu belirten Başkan İduğ, 2022 yılı sonunda ilçede böyle bir sorun olmayacağını söyledi, "Tüm arkadaşlarla bu işe odaklandık. Bu yolların ana sorumlusu, kurum kazılarıdır. Planlı bir şekilde kazı yapılsa, bunlar yaşanmayacaktı. 2023 yılında Kızılay'da kentsel dönüşümü başlatacağız" açıklamasında bulundu.

OLASI HACZE KARŞI KOMİSYON KARAR ALDI
Bu arada başkanlıktan gelen icralara karşı önlem alınmasına yönelik önerge de görüşüldü. Anayasa Mahkemesi'nin yen kararına göre, belediye aleyhine açılmış derderst davalarda, mahkeme karınının kesinleşmesi beklenmeden icra takibi yapılabilmesi durumunun oluşabilecek. Olası bir haciz durumuma karşı Belediye Taşınmazları ile Hukuk Komisyonu, oturumda verilen arada konuşarak bu konuda karar aldı ve vatandaşın hakkı saklı kalmak kaydıyla, kamu hizmeti yapılan yerlerde haciz işleminin yapılamaması yönünde oybirliğiyle karar alındı.

Meclis öncesi Millet İttifakı adına konuşan CHP'li Bahar Gürsul, Çin hükümetinin Uygur Türklerine yönelik insanlık suçlarını kınadıklarını, Uygur Türklerinin yanında olduklarını ifade etti. AK Parti Sözcüsü Sait Tatlı da zulüm nereden gelirse gelsin, karşı olduklarını belirterek, "Dün Filistin, bugün Uygur Türkleri, dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumların yanındayız" ifadesini kullandı.