GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2016 Çarşamba 17:50

Karşıyaka Meclisi’nde ‘Gezi’ tartışması!

Haziran ayı ilk oturumunda ‘Gezi Parkı eylemleri’ tartışması yaşandı. AK Partili Mertoğlu eylemleri ‘darbe girişimi’ olarak nitelerken Başkan Akpınar’dan sert yanıt geldi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti.

Mayıs ayı faaliyetlerinin anlatıldığı oturumun dilek ve temenniler bölümünde Gezi Parkı eylemleri tartışması yaşandı.

GEZİ DARBE GİRİŞİMİDİR!
Başkan Akpınar’ın yıldönümü nedeniyle olaylarda yaşamını yitirenleri anmasına AK Parti İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu’ndan eleştiri geldi. Mertoğlu, “Gezi olaylarının amacının ne olduğunu herkes gördü. Amaç demokrasiye ket vurmak halkın oyları ile seçilmiş iktidarı nasıl ortadan kaldırırız düşüncesiyle hareket etti. Burada ilçe binamızı yaktılar. Böyle bir tahammülsüzlüğü siz hoş görüyorsanız diyecek lafım yok. Mesele iki ağaç meselesi olmadığını gördük.  Demokrasilerde ortaya bir sandık konur, bir iktidar seçilir ve herkes saygı duyar. Bu ülkede seçilmiş bir iktidara darbe girişimidir” dedi. 

Mertoğlu’nun sözlerine CHP sıralarından tepki gelince kısa süreli gerginlik yaşandı.



İLÇE BAŞKANI KİMLİĞİNİZİ DIŞARIDA BIRAKIN
Tartışmanın ardından söz alan Başkan Akpınar, “Bir ağaç meselesi dediniz, yaşlı teyzelerin üzerine su sıkıldı. Üniversiteli kızların saçından sürüklenmesi kabul edilemez. Bunları yapanlar yargı önüne çıktı. Orada yargılananlar, ‘Bunlar bizden değildi, o polisler yaptı’ diyerek polis teşkilatını birbirine düşürmek istediler. Bunlar burada konuşulacak şeyler değil. Burası siyaset arenası değil. Burada kent için konuşun ilçe başkanı kimliğinizi meclise girerken kapının dışarısında bırakın. Burada gencecik insanlar yaşlı teyzeler terör örgütü ile bir tutuluyorsa burada bir yanlışlık vardır” şeklinde konuştu.

NERGİS PARKI ÖRNEĞİ
Geçtiğimiz aylarda Nergis Parkı’nın dönüştürülmesi sürecinde yaşanan krizi örnek gösteren Akpınar, “Bu insanlar kentlerine sahip çıktılar. Nergis Parkı’nda imar planlarında 5 katlı bina izni vardı. Nergis halkı parkına sahip çıktı, direndi. Biz de buna kulak verdik. Orayı bir park yaptık. Gezi Parkı, bir yaşlı teyzenin ‘yavrum o ağaçları sökmeyin’ demesiyle başladı. Aynı şey Nergis Parkı’nda da olabilirdi. Bizler biat kültürü ile değil, ikna ve demokrasi ile gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.