GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2016 Çarşamba 13:25

2 Vali, 2 Başkan, aynı kriz!

Yeni Vali Erol Ayyıldız Aydın’da görev yaptığı sürede kent gündemine uzun süre damga vuran ‘İzmir’in Malları’ tartışmasının büyük benzerini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ile yaşamıştı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanırken 24 ilin valisi değişti.

Bakanlık İzmir için de yeni bir atama yaptı. İzmir Valisi Toprak Malatya’ya tayin olurken, Aydın Valisi Erol Ayyıldız da İzmir’e atandı.

- KARARNAME BOMBASI: İZMİR'E YENİ VALİ!... 

2013 yılından bu yana kentte görev yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak en büyük krizi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile kapatılan Özel İdare’ye ait malların paylaşımı üzerinden yaşarken, kentin yeni Valisi Erol Ayyıldız da aynı sorun nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile sert tartışmalar yaşamış ve konu Aydın’da da yargıya taşınmıştı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu Özel İdare’ye ait malların paylaşımı konusunda birçok kez Ayyıldız’ın kanunlara aykırı davrandığını öne sürerek eleştiri getirmişti. Çerçioğlu, Ayyıldız’ı Aydın’ın mallarını Ankara’ya vermekle suçlaşmış, “Kimin malını kime veriyorsun?” açıklaması yapmıştı.

Turistik Park ve Menderes Parkı’nın tamamı ile hizmet binalarının bir kısmının Valilik tarafından Efeler Belediyesi’ne verilmesi de büyük bir tartışması konusu olmuş, Başkan Çerçioğlu, “Meydanda çadır kurar yine hizmet veririm” demişti.

Ayrıca, Valiliğin Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projesi olarak açıklanan Dünya İş Merkezi 1 (DİM 1) ve DİM2’nin gerçekleşmemesi için mahkemeye başvurması sonrası da kentte kriz yaşanmıştı. 

Çerçioğlu, projelerinin sürekli engellendiğini ifade ederek, “Hizmet eden el, hizmeti engelleyen elden üstündür” açıklamalarında bulunmuştu.