GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Mayıs 2024 Cuma 18:50

Karşıyaka Belediyesi'ni kurtaracak formüle mecliste oy birliği: Ver araziyi, al parayı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi'nin yaşadığı ekonomik darboğazı çözmek için hamle yaptı. Başkan Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı iken ihaleye girerek TOKİ'den satın aldığı araziyi Büyükşehir'in satın alması için konuyu meclise taşıdı. Oy birliği ile satın alma konusu meclisten geçerken Büyükşehir Belediyesi bu satın alma ile Karşıyaka Belediyesi'ne para aktarmayı ve yaşanan darboğazı çözmeyi hedefliyor.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından belediyelerde yaşanan maaş ödeme sıkıntıları ile ilgili olarak belediye başkanları kaynak bulmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Maaş krizinin ve eylemlerin patlak verdiği belediyelerden olan Karşıyaka Belediyesi'nin önceki dönem başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyede yaşanan sorunu çözmek için taşınmaz alımı formülü geliştirdi.

Mavişehir'de bulunan ve Tugay döneminde TOKİ'nin yaptığı ihaleden 24 milyon TL'ye satın alınan belediye hizmet alanı statüsündeki arazi ile ilgili olarak büyükşehir belediyesi, alanın alınması konusunu belediye meclisine taşıdı.

Mecliste oy birliği ile alınan kararla arazinin satın alınması ile ilgili yetki alınırken arazinin satın alınmasıyla darboğaz yaşayan Karşıyaka Belediyesi'ne kaynak aktarımı sağlanmış olacak.

Diğer yandan arazi ile ilgili henüz bir rakamın belirlenmediği ve önümüzdeki günlerde rakamın belirleneceği bildirildi.

TALİMAT ÖZEL'DEN
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın geçtiğimiz günlerde ilçeyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyenin mali yapısı ile ilgili durumu aktardığı öğrenildi. Belediyenin borç yapısı ve yaşadığı ekonomik kriz hakkında bilgi veren Ünsal, Büyükşehir'in bazı malları almasını talep ettiği öğrenildi. Bunun üzerine Özel'in büyükşehir desteği ile arazinin satın alınmasına ilişkin talimat verdiği öğrenildi.