GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Temmuz 2016 Cumartesi 11:56

Karakola bombalı araçla saldırı: 3 ölü!

Mardin’de Cevizpınar Jandarma Karakolu’na bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk bilgilere göre; 2 asker şehit oldu, 1 sivil de hayatını kaybetti. Saldırıda 10 kişi de yaralandı.

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Cevizlik Jandarma Karakolu’na öğle saatlerinde saldırı düzenlendi.
PKK’lı teröristler, bombalı araçla gerçekleştirdikleri saldırının ardından karakola uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. 

Teröristler bölgeden kaçarken, geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi. 

Saldırıda 2 asker şehit oldu,1 sivil de hayatını kaybetti. 10 kişi de yaralandı.

19 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde üs bölgesine saldırı hazırlığında olan teröristlerin tespit edilmesi üzerine çıkan çatışmada, 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda ise 2 terörist öldürüldü.

Her iki operasyonda teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

 

GENELKURMAY: 2  ŞEHİT, 1 SİVİL ÖLDÜ, 12 ASKER YARALI
Genelkurmay Başkanlığı Mardin'in Cevizlik Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 1 sivilin hayatını kaybettiği ve 12 askerin de yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

"09 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 13.00’te Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 12 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Aynı saldırıda 1 sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve sivil vatandaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİTLER, ASTSUBAY VE ER
Bu arada saldırıda şehit olan askerlerinden birinin astsubay, diğerinin de er olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden sivil vatandaşın adının ise Rahime Korul olduğu belirtildi. (ntv/dha)