GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Temmuz 2016 Cumartesi 11:36

İzmir'de denizde kaybolan gençlerden hala haber yok!

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde bağlı bulunduğu halatlardan kurtularak sürüklenen dubanın üzerinde uykuya daldığı için denizde mahsur kalan 35 yaşındaki Çınar Gürses ile arkadaşı 32 yaşındaki Serdar Yalçın'a havadan ve denizden yapılan aramalara karşın üçüncü günde de henüz ulaşılamadı. 

Çeşme Alaçatı'daki bir beach club'ta barmenlik yapan Çınar Gürses ile kendisini ziyaret etmek üzere İstanbul'dan gelen arkadaşı Serdar Yalçın, geçen perşembe günü öğle saatlerinde denize girdi. Plajda kıyıya bağlı dubaların üzerine çıkan iki arkadaş, uykuya daldı. İddiaya göre kıyıdaki duba bağlı halatın kopmasıyla açık denize sürüklendi. Bir süre sonra uyanan iki arkadaştan Çınar Gürses, kıyıdaki arkadaşlarını cep telefonuyla aradı. Kıyıyı çok küçük de olsa görebildiğini söyleyen Gürses, arkadaşlarından Sahil Güvenliği aramalarını ve kurtarılmalarını istedi. 

- DUBADA UYUYAKALAN GENÇLER KAYBOLDU

Arkadaşlarının hemen Sahil  Güvenlik Komutanlığı'na haber vermesiyle arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak havadan ve denizden yapılan aramalara karşın bugünü kadar geçen sürede Gürses ile arkadaşına ulaşılamadı. Cep telefonu bağlantısı da kesilen Gürses ile arkadaşının bulunması için çalışmalar sürüyor. 

Çınar Gürses ve Serdar Yalçın'ın kurtarılması için Sahil Güvenlik botlarının zdenizden, bir uçak ve bir helikopterin de havadan arama kurtarma çalışması yürüttüğü belirtildi. Şiddetli rüzgar yüzünden oluşan dalgalar nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının güçlükle yapıldığı belirtildi.

Bu arada yenileriyle değiştirilen eski dubaların, plajın başka bölgesine konulduğu, bir bölümü karada diğer bölümü ise denizde olan dubalarda genellikle iş yorgunluğunu atmak isteyen çalışanların vakit geçirdiği öğrenildi. Bu dubalarda uyuyan Çınar Gürses ve arkadaşı Serdar Yalçın'ın sürüklendiği sırada bölgede kimse olmadığı için fark edilmediği iddia edildi. 

Bu arada Gürses'in ağabeyi Çetin Gürses'in de yıllar önce Tunca Nehri'nde boğularak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. (dha)