GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ağustos 2021 Pazar 10:11

Karaburun iskelesi için kritik hamle

Ağustos ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştirmeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını arttırmak hedefi doğrultusunda önemli bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Karaburun'a iskele yapmak için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü arasında imzalanacak 'denizdibi tarama işlemi sözleşmesi'ni meclis üyelerinin onayına sunacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de artan trafik sorunu nedeniyle vatandaşları özellikle raylı ve deniz toplu taşıma araçlarına yönlendirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun'a iskele yapmak için düğmeye basmıştı.

Bakanlık yapılması planlanan iskele için olumlu rapor verirken, iskele için kritik adım atıldı.

Ağustos ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştirmeyi planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iskele yapım sürecinde önemli bir role sahip olan ve yolcu gemilerin güvenli bir şekilde yanaşabilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü arasında hazırlanan  'denizdibi tarama işlemi sözleşmesi' meclis üyelerine sunacak.

İlgili maddenin kabul edilmesi halinde, iskele yapımı önündeki en büyük çalışmalardan biri tamamlanmış olacak.