GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ağustos 2021 Pazar 08:53

Büyükşehir'de komisyonlar kararını verdi… Katı Organik Gübre Üretim Tesisi için önemli adım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ilçesi sınırlarına 24 saat esasına dayalı Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisinin kurulması için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Belediye Encümenine yetki verilmesi önerisi Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ve Hukuk Komisyonları'nın oy birliği ile kabul edildi. Ağustos ayı olağan Meclis oturumunda gündeme gelen ilgili gündem maddesinin kabul edilmesi halinde tesis için çalışmalara başlanması bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Işıklar Mahallesi'nde mülkiyetinde bulunan 7 bin 535 metrekarelik alanda Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi'ni kurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer Meclis üyelerinden onay istemişti.

İlgili talebi değerlendiren Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ve Hukuk Komisyonları kararını verdi. Sözleşmesinin imzalanması, projelendirilmesi, yapımı, devreye alınması ve tesisin işletmeye alındığı tarihten itibaren 10 yıl süre ile kira karşılığı işlettirilmesi  için ihaleye çıkılabilmesi amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Belediye Encümenine yetki verilmesi önerisini oy birliği ile kabul etti.

Meclis üyelerinin onayına sunulacak olan ilgili komisyon kararı, kabul edilmesi halinde  tesisin yapılması için önemli bir adım atılmış olacak.