GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mayıs 2021 Cuma 16:31

Karaburun’a iskele tartışması: Bakanlığın izin belgesi ortaya çıktı

İzmir’in Karaburun ilçesinde yapılması için harekete geçilen ve koruma altındaki deniz çayırlarının kaldırılması sebebiyle eleştirilere konulan iskele ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden izinlerin verildiği aktarıldı.

EGEDESONSÖZ- Karaburun’da deniz ulaşımının sağlanması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan ve çalışmalarına hız verilen yüzer iskele tartışma konusu oldu.

Alanda yapılacak dip temizliği sebebiyle koruma altındaki deniz çayırlarının kaldırılarak başka bir yere aktarılması özellikle çevrecilerine tepkilerine yol açmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarda deniz çayırlarının söküldükten sonra zarar görmeden başka bölgeye nakledildiği kaydedilmişti.

Artan şikayetler sebebiyle İzmir Valiliği konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne ileterek alandaki çalışmaların izinsiz olup olmadığı, eğer izinsiz ise çalışmaların hızla durdurulmasının gerektiğini aktardı.

Yaşanan gelişmeler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün alanda yapılacak çalışmalara vize verdiği ve çalışmalarının denetiminin İzmir Valiliği’nce (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) gerçekleştirilmesi gerektiği aktarıldı.