GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mayıs 2021 Cuma 16:15

Dikili'de fırtına kabusu: 40 tekne battı!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli fırtınada balıkçı barınağındaki 40 teknenin battığını, aynı acıyı tekrar yaşamamak için ikinci balıkçı barınağının bir an önce ilçeye kazandırılması gerektiğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - Ayvalık gibi Dikili de dünkü şiddetli fırtınada çok büyük zarar gördü. Balıkçı barınağında bulunan teknelerden 40'ının battığını açıklayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, mevcut balıkçı barınağının ihtiyaca cevap vermediğini, acilen ikinci barınağın Dikili'ye kazandırılması gerektiğini dile getirdi. Başkan Kırgöz, yaşanan felaketle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

-FIRTINA, DİKİLİ VE AYVALIK'I KIRBAÇ GİBİ VURDU!

EKMEĞİNİ DENİZDEN ÇIKARAN HEMŞEHRİLERİMİZ MAĞDUR OLDU
"Yaşadığımız fırtına felaketinde mağdur olan tüm balıkçı kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Gerçekten çok büyük bir felaket yaşandı, sabah saatlerinden itibaren. Ayvalık'ta da aynı felaket yaşandı. Ayvalık'ta da büyük hasar var. Allah'tan gelen doğal felaketlere diyecek bir sözümüz yok ama  tedbirlerin de bir an önce alınması lazım. Dikili, bir turizm kenti, sahil kenti. Ekmeğini denizden çıkaran çok ciddi sayıda balıkçı hemşehrimiz var. Batan teknelerle ekmeklerini kazanıyorlar. 40'ın üzerinde teknenin battığını biliyorum. Belki bu rakam daha fazladır. Balıkçı barınağımız yeterli değil. Biz bir an önce ikinci balıkçı barınağının Dikili'ye kazandırılmasını talep ediyoruz. Bu konuda Ulaştırma Altyapı Bakanlığı'nın çalışmaları olduğunu biliyorum. İhale projesi için geçtiğimiz günlerde proje etütleri yapıldı. Bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum ama bu çalışmalarının hızlandırılıp bir an önce Dikili'ye ikinci balıkçı barınağının kazandırılmasını istiyoruz. Bu mağduriyetler bir daha yaşanmasın. Yaşadığımız felaketten mağdur olan tüm balıkçı kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."