GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Şubat 2022 Cuma 11:37

Karabağlarlı çocukların yol çilesi sona eriyor!

İzmir'in Karabağlar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Abdi İpekçi Mahallesi'nde vatandaşların yoğun taleplerinden biri olan 'İlkokul' için İzmir Büyükşehir Belediyesi inşaat ihalesine çıkma kararı aldı. 21 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in nüfus anlamında en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Karabağlar'da Abdi İpekçi Mahallesi'nin uzun yıllardır hasretini çektiği ilkokul için 18 Mayıs 2021 tarihinde önemli bir iş birliği gelmişti.

PROTOKOL İMZALANDI… MİNİKLERİN 3 KİLOMETRELİK ÇİLESİ SONA ERİYOR!

Abdi İpekçi Mahallesi Muhtarı Orhan Kaya'nın da uzun yıllardır yapılması için büyük çaba sarf ettiği ve mahallede yaşayan çocukların eğitim için her gün 3 kilometre yol yürümek zorunda kaldığı ilkokul için İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ve İzmir Valiliği himayesinde protokol anlaşması yapılmış ve 32 derslikli  olacağı ve Orhan Kemal isminin verileceği duyurulmuştu.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU
Anlaşmalar sonrası çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 bin 210 metrekarelik alan üzerine Bodrum+Zemin+3 katlı yapıdan oluşacak ve 32 dersliği bulunacak ilkokul için açık ihale usulü ile ihaleye çıkma kararı aldı. 21 Şubat saat 10:00'da gerçekleştirileceği duyurulan ihale ise Bornova Ankara Asfaltı'nda bulunan İZBETON A.Ş'de gerçekleştirilecek.

İhaleyi kazanan firmanın belli olmasının ardından 5 gün içerisinde yer teslimi yapılacağı duyurulurken inşaatın tamamlanma süreci ise 550 gün olarak belirlendi.