GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ocak 2023 Perşembe 19:10

Karabağlar'da oy çokluğu ile geçti... KARBEL'e 45 milyonluk sermaye aktarımı!

Karabağlar Belediyesi'nin iki şirketinden biri olan KARBEL'in Plan Bütçe Komisyonu'ndan oyçokluğuyla gelen şirketin sermayesinin 45 milyon lira tutarında artırılması yönündeki rapor, Meclis'te de oyçokluğuyla kabul edildi.

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi'nin Ocak ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yönetiminde gerçekleştirildi. Komisyonlardan gelen raporların oylandığı oturumunda Başkan Selvitopu, çeşitli konularda meclis üyelerini bilgilendirdi. Meclisin en önemli gündem maddesi olan belediye şirketi KARBEL'in sermayesinin 45 milyon lira artırılması, Plan bütçe komisyonunda olduğu gibi Meclis'ten de oyçokluğuyla geçti.

YAKLAŞIK 1500 ÇALIŞANIN 1000'İ KARBEL'DE
AK Partili bazı üyelerin, 45 milyon liralık sermaye artırımıyla ilgili eleştirileri üzerine açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Bizim belediyemizde toplam 1493 çalışanımız var. Bu kadar personelin yaklaşık 1000 kadarı, KARBEL'de çalışıyor. Burası belediyemizin iki şirketinden biri. Bir cepten parayı alıyoruz, öteki cebe koyuyoruz. Bu paranın bir kısmı, toplu sözleşme farklarından doğacak meblağ içindir. Zarar etmişiz de o zararı kapatmak için sermaye artışına gidiyormuşuz gibi bir algı doğru değildir. Faaliyet raporumuzda da mali tabloyu koyarız, hiç merak etmeyin. Belediyenin iki şirketi var, iki şirketin de herhangi bir borcu yok. Gelir, faaliyetle olur. KARBEL, hizmet vediyor. KARBEL'in dikkat çeken bir harcaması, masrafı da yok" dedi.

İKİ KATLI OTOPARKI PROJEDE TEK KATA DÜŞÜRMEK ZORUNDA KALDIK, ÇÜNKÜ...
Meclis toplantısında ayrıca Yeşilyurt pazaryeri, kadın sığınma evi inşaatı gibi konularda yine AK Partili meclis üyeleri tarafından yöneltilen eleştirilere cevap veren Başkan Muhittin Selvitopu, şu bilgilendirmede bulundu:

"Yeşilyurt pazaryeriyle ilgili proje gecikmesinin sebebi, zeminle ilgiliydi. Burada önemli bir ayrıntı karşımıza çıktı. Zemin, kaya olduğu için, daha önce iki katlı olarak öngördüğümüz ve projelendirdiğimiz otoparkı bir kata düşürmek zorunda kaldık. Çünkü kaya zeminde iki katlı otopark yapmanın maliyeti çok yüksek. Altınordu sahasının girişindeki alana da yeni otopark yapılacak. İhale sürecini başlatacağız. O bölgedeki otopark kapasitesi artacak. Ayrıca orada katlı otopark yeri var. Büyükşehir belediyemiz de değerlendirecek. Çalışmayı yılbaşından önce başlatmayı planlıyorduk ancak 2023'e bırakmak durumunda kaldık. Kadın sığınma evinin inşaatına başladık. Burası bir sosyal tesistir. Çok da fazla deşifre etmemek lazım diye düşünüyorum. 2024 yılında burasını da hizmete açmayı düşünüyoruz. Bir taziye evi daha yapıyoruz ancak şunu söylemek isterim ki, bugüne kadar yaptığımız taziye evleri maalesef pek kullanılmıyor. Sokak hayvanlarının çiplenmesi çalışması vardı. Vatandaşlar Aralık ayının sonuna kadar evcil hayvanını çipletmek zorundaydı. Ceza yemekten korkanlar, hayvanlarını sokağa bıraktı. Şu anda sokaklarda çok sayıda sahipsiz hayvan var. Belediye olarak kısırlaştırma çalışmasına ağırlık veriyoruz ama sokak hayvanlarıyla ilgili devletin desteğinize ihtiyacımız var. Bir de Karabağlar metrosu konusu var. Büyükşehir belediyemiz projeyi bize anlattı. Hattın ana caddeye paralel gitmesi yerine yay çizerek gitmesini talep etmiştik. Tam olarak olmasa da önemli ölçüde talebimizin dikkate alındığını görüyoruz. Karabağlar sınırları içinde altı istasyonumuz olacak"