GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ocak 2023 Perşembe 19:04

Dava sonrası mecliste konuştu: Uzun yıllar daha buradayız!

Gaziemir Belediyesi Ocak ayı olağan meclisinin ikinci oturumunda konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, dava süreci ile ilgili konuşma yaparken, “Gaziemir’de daha uzun yıllar hizmet edeceğiz. Gaziemir’e hizmet etmek yolunda hiçbir güç bu aşkımıza engel olamayacak. İyi hizmetler yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Gaziemir Belediyesi Ocak ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclis açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, mahkemenin kendisi hakkında verdiği 5 yıl ertelemeli hapis cezası hakkında yaptığı açıklamada “Gördüğünüz gibi Gaziemir belediye başkanı olarak yine buradayım. Burada olmaya devam edeceğim. Gaziemir’de daha uzun yıllar hizmet edeceğiz. Gaziemir’e hizmet etmek yolunda hiçbir güç bu aşkımıza engel olamayacak. İyi hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Gündemimizde yine bir yatırım maddesi var. Gaziemir için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ARAÇ ALIMLARI MECLİS GÜNDEMİNDE
Hurdaya çıkarılan araçların yerine yeni araçların alınması adına 3 adet Çift Kabinli Kamyonet ve 2 adet Kamyon (Arazöz), 2 adet Kamyonet, 1 adet Damperli Kamyon, 1 adet Çok Amaçlı Silindir, 1 adet Hidrolik Kırıcı taşıt alınabilmesi önerisi meclis gündemine geldi. Acil kaydı ile komisyonlara gönderilen ve meclise ara verilerek görüşülen ilgili gündem maddeleri plan ve bütçe komisyonlarda oy birliği ile kabul edilirken, meclis gündemine gönderilen gündem maddesi meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

ATMACA: CİDDİ HARCAMALAR YAPILMASINA RAĞMEN…
İlgili gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Bir soru sormak istiyorum ilk 2 madde ile ilgili. Komisyonlara gidecek ancak bize gelen bilgiye göre 35 CJJ plakalı bir aracımız varmış. Bu araca ciddi oranda harcamalar yapılmış ve buna rağmen hurdaya çıkarılıyormuş” ifadelerini kullandı.

ARDA: ACİL TAŞITA İHTİYACIMIZ VAR
AK Partili Atmaca’ya yanıt veren Başkan Arda, “Bir sonraki mecliste size bu konu hakkında bilgi vereceğiz. Şu anda 30-35 yıllık kamyonetlerimiz vardı, bunları hurdaya ayırdık ve acil taşıt ihtiyacımız olduğu için bu kararı alıyoruz” dedi.

Araç alımlarına onay çıkmasının ardından yeniden söz alan Başkan Arda, “Raporlar için teşekkür ederim, oy birliği ile geçtiği için de. Taşıt alımları ile ilgili kredi kullanımı istemiyoruz. Daha önce yaptığımız gibi yine kendi öz kaynaklarımızdan bu araçları satın alacağız. Bu da Gaziemir Belediyesi’nin ayaklarının ekonomik anlamda yere nasıl sağlam bastığını gösteriyor” dedi.