GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ocak 2022 Çarşamba 19:33

Karabağlar Belediyesi'nden o ismin iddialarına yalanlama: Biz başvurduk!

Karabağlar Belediyesi, atık toplama ihalesini kazandıktan sonra haksız kazanç elde ettiği tespit edilen firma hakkında 'kayırma' iddialarında bulunan AK Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı'ya yanıt verdi. Belediyeden yapılan açıklamada firmanın bakanlığa belediye tarafından şikayet edilerek ihalelere giriş yasağı koyulmasının sağlandığı belirtildi.

Karabağlar Belediyesi’nin atık toplama işini ihaleyle verdiği Mensan Şirketi ile ilgili, şirketin kayırıldığı iddialarını gündeme getiren AK Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı'ya yanıt geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada haksız kazanç elde ettiği tespit edilen firma hakkında, belediye tarafından bakanlığa başvurulduğu ve bu sayede ihalelere giriş yasağı kararı aldırılmasının sağlandığı belirtildi.

-TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU: BAKANLIKTAN O FİRMAYA İHALE YASAĞI!

Karabağlar Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Karabağlar Belediyesi'nin sınırları içinde ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve değerlendirme hakkının kiraya verilmesi işi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesine göre, 12.03.2020 tarihinde açık ihale yöntemiyle yapılmış ve 27.03.2020 tarihinde Mensan Geri Dönüşüm Ltd. Şti'yle sözleşme imzalanmıştır.

Mensan Geri Dönüşüm Ltd. Şti'nin sözleşmeye aykırı bir şekilde tekstil atıklarının toplanmasını Mundo Tekstil Mob. Dayanıklı Tük. İnş. Sant. Tic. Ltd. Şti.'ne verdiğinin tespit edilmesi üzerine, 09.07.2021 tarihinde Karabağlar Belediyesi tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na gerekli bildirimlerde bulunulmuştur. Başvurumuz üzerine 27.08.2021 tarih ve 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Bakanlık, Mensan firmasını 1 yıl süreyle tüm ihalelerden yasaklamıştır. Ayrıca belediyemiz tarafından 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 85. ve 83/c maddelerine göre Mensan firmasıyla ilgili adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur.

Karabağlar Belediye Meclisi'nin AKP'li Üyesi Fikret Mısırlı'ya, 27.08.2021 tarihli yazılı soru önergesine istinaden 22.09.2021 tarihinde konuyla ilgili ayrıntılı yazılı bilgi verildiği ve kendisi belediyemizce gerekli yasal işlemlerin yapıldığını bildiği halde, konuyu saptırarak doğruları söylememekte; “Mensan firmasının kayrıldığı ve Karabağlar Belediyesi'nin üzerine düşen yasal sorumlulukları yerine getirmediği gibi” haksız, mesnetsiz ve gerçeğe aykırı bir algı yaratmayı hedeflemektedir.

Ülkemizde “Çevre İzin ve Lisans Belgesi” ile “Tehlikesiz Atık Toplama-Ayırma Belgesi”, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilmektedir. Bu belgeye sahip olmayan firmalar ihalelere katılamamaktadır. Karabağlar Belediyesi'nin yaptığı tüm ihaleler gibi bu ihale de yasaların öngördüğü şekilde açık ihale yöntemiyle ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Karabağlar Belediyesi her zaman olduğu gibi bundan sonra da kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli şekilde kullanılması için çalışmaya; hesap verebilir ve mali saydamlığı sağlamış şekilde de hizmet üretmeye devam edecektir."