GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ocak 2022 Çarşamba 16:25

Soyer'den 'sabit saat' tepkisi: Bu sistem değişmeli

Kış mevsiminde yaz saati uygulaması nedeniyle birçok yerde sorunlar yaşanırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile uygulamaya tepki gösterdi

EGEDESONSÖZ - Yaz saati uygulamasının kışın da devam etmesi kararının ardından mesai saatlerinin başladığı 08.00 itibariyle havanın yeni aydınlanması tartışmaları beraberinde getirmişti.

Özellikle okullarda eğitim öğretim gören öğrenciler ve öğretmenler erken başlayan mesai saatlerine yetişmek için karanlıkta yola çıkmak zorunda kaldı. Birçok sivil toplum kuruluşu ve sendika kış saati uygulamasına geçilmesi talebini iletti ama olmadı. Siyasi partiler de alınan bu kararın iptal edilmesini saatlerin geri alınmasını istemiş ve çağrılara İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer'de destek olmuştu.

SOYER'DEN BİR TEPKİ DAHA
Bu kez de İzmir Eğitim Sen 2 Nolu Şube'nin bir eylem fotoğrafını paylaşan Tunç Soyer, "Henüz sıcak yataklarında olmaları gereken saatlerde çocukları sokaklara döken, zifiri karanlıkta okul yollarına düşüren sabit saat uygulamasının sonuna kadar karşısındayız. Sabit saat uygulamasından vazgeçilerek bu sistem değişmeli, yaz/kış saatine geçilmeli" ifadeleri ile sabit saat uygulamasına tepki gösterdi.