GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Eylül 2022 Perşembe 12:07

İzmir siyasetinde ‘sahne’ polemiği!

9 Eylül programı kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda Tarkan için hazırlanan platformun çökmesi sonrası AK Parti ve CHP’li isimler sosyal medya hesapları üzerinden karşı karşıya geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yaşanan kazayı ‘beceriksizlik’ olarak yorumlarken, CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan ise ‘geçmiş olsun demek bu kadar mı zor?’ diyerek mevkidaşına yüklendi.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in kurtuluşunun 100’ncü yılı olan 9 Eylül günü için İzmir Büyükşehir Belediyesi megastar Tarkan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda İzmirliler ile buluşacağını duyurmuştu.

Konser hazırlıkları son sürat devam ederken, büyük buluşmaya 24 saatten az bir süre kala ise facianın eşiğinden dönülmüş ve sahne düzenleme sırasında  içerisinde kimse yokken çökmüştü. Dev sahnenin yıkılışında 1 çalışan yaralanırken, can kaybı olmaması teselli olmuştu. Sahnenin enkaz çalışmaları ise halen sürerken, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yaşanan kaza ile ilgili sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi.

KAYA: EZİYET... BECERİKSİZLİK
Büyükşehir Belediyesi’nin ‘iş bilmezlik’ yaptığını dile getiren Kaya, “İzmir'imize geçmiş olsun. İzmirlinin cebinden çıkan milyonların harcandığı sahne çöktü. Allah muhafaza, konser anında çökseydi facia yaşanabilirdi. CHP'li İzmir Büyükşehir iş bilmezlikleri ile sadece gündelik hayatımıza eziyet etmiyor, CHP beceriksizlikte de sınır tanımıyor!” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: MİLYONLAR İNİM İNİM İNLİYOR
Kaya’nın açıklamaları sonrası Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan’dan yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabı üzerinden Kaya'yı ve hükümeti eleştiren Arslan, “Sayın Kaya, Sadece geçmiş olsun mesajı paylaşmak bu kadar zor olmasa gerek. Bir kez de 20 yıldır çökerttiğiniz ekonomiden, hukuk sisteminden yarattığınız derin yoksulluk ve yolsuzluklardan da bahsetseniz. Maalesef milyonlar yarattığınız enkazın altında inim inim inliyor” dedi.