GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Eylül 2022 Perşembe 10:45

İYİ Parti’nin teklif götürdüğü Şengül’den açıklama: Makam ve sıra talebim yok!

İYİ Parti’nin kendisine teklif götürdüğü AK Parti İzmir önceki dönem İl Başkanı ve 24. Milletvekili Aydın Şengül görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Şengül, “Ne makam ne sıra ne de başka bir talebim kesinlikle olmamıştır. Tarafıma gelen teklifi değerlendiriyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir önceki dönem il başkanı ve 24. dönem milletvekili  Aydın Şengül’ün İYİ Parti’den aldığı transfer teklifinin ardından yaşanan gelişmeler sürüyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu geçiş sürecini bizzat koordine ettiğini açıklarken Şengül’ün partiye katılmasının AK Parti’de tedirginlik yaratacağını dile getirmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise Genel Başkan Meral Akşener’e bir rapor hazırlayarak sunduğunu açıklamıştı.

ÇIRAY: BU PARTİ YENİÇERİ OCAĞI DEĞİLDİR

DERVİŞOĞLU: AYDIN BEY'İN KATILIMI AK PARTİ'DE PANİK ETKİSİ YARATIR

AK Parti’de uzun yıllardır aktif siyaset yapan teşkilat başkanlığı, il başkanlığı ve milletvekilliği gibi birçok önemli kademede görev alan Aydın Şengül geçiş sürecine ilişkin değerlendirme yaptı. Egedesonsöz’ün konuya ilişkin görüşlerini aldığı Şengül kendisine teklif geldiğini söyledi.

“Ne makam ne sıra ne de başka bir talebim kesinlikle olmamıştır. Tarafıma gelen teklifi değerlendiriyorum” diyen Şengül ayrıntılı açıklamayı önümüzdeki günlerde daha net yapacağını vurguladı. Şengül kamuoyunda geçiş sürecine ilişkin İYİ Parti’ye yüksek miktarda para bağışlayacağı iddialarına tepki gösterdi. Şengül, “Böyle bir konunun gündeme gelmesinden rahatsız olurum. Bunu kesinlikle ret ederim. Kabul edilebilir bir söylem değildir” diye konuştu.

Şengül, İYİ Parti’ye geçeceğine yönelik çalışmaların kamuoyunda duyulmasının ardından kendisini çok sayıda kişinin aradığını da belirtirken, “Ben partinin her kademesinde görev yapmış bir insanım. Emeğim, katkım ve bir adım var. Şahsıma bir teklif geldi ve ben de bu teklifi değerlendiriyorum. Bir süre sonra zaten her şey netleşecektir. Bundan öte söylemler, spekülasyonlar, iddialar gerçek dışıdır” ifadelerini kullandı.