GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Mart 2021 Cumartesi 16:06

İzmir siyasetinde ‘meymenetsiz’ tartışması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘meymenetsiz’ demesi üzerine CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ‘Senden ala meymenetsiz mi olur?’ çıkışında bulundu.

EGEDESONSÖZ – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına verdiği ‘iktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek’ paylaşımına karşın ‘Partisindeki tacizleri bile soruşturmayan meymenetsiz! Senin de siyasi ömrünün bitmesine az kaldı, İlk seçimlerde dostlarınla beraber çöplüktesiniz’ cevabını verdi.

Dağ’ın bu çıkışı üzerine CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan cevap gecikmedi. ‘Senden ala meymenetsiz mi olur?’ çıkışında bulunan Arslan, ‘Dön bir aynaya bak. Senden ala meymenetsiz olur mu? Karabasan gibi çöktünüz ülkenin üzerine. İlk seçimde yüce milletimiz sandıkta hak ettiğiniz yanıtı vererek, sizi tarihin çöplüğüne gömecektir!’ paylaşımında bulundu.

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat: Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin önlenmesine izin vermemek için hukuksuz kararname çıkaran tek adam ve onun ahlak yoksunu sürüsü... Yaptıklarınız yanınıza kalmayacak, bu devran dönecek YARGILANACAKSINIZ!

Tartışmaya dahil olan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise ''Bu ülkenin, bu Cumhuriyetin başına tarih boyunca gelmiş geçmiş tek meymenetsiz iktidar AKP’nin ta kendisidir. Sn.Hamza Dağ ve partidaşları meymenetsizliğin tezahürünü görmek istiyorlarsa hep birlikte aynaya bakmaları yeterlidir!'' dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Sahibinin sesine göre kişneyerek, ahlâksızca Sayın Genel Başkanımıza hakaret edenler bilsin ki, iplerini elinde tutan güçle birlikte, millete hesap vereceğiniz gün çok yakın. Ama bu, terbiyeden nasibini almamış lümpenler, istanbul sözleşmesini savunanlara ettikleri hakaretin muhataplarından birinin, kapısında kulluk ettikleri sarayın sahibinin kızı olduğunun farkında bile değiller. Siz, korkularınız ve hakaretlerinizle kendi karanlığınızda boğulacaksınız. Biz, kadınlarla, gençlerle ve dostlarımızla özgür, eşit ve adaletli bir Türkiye inşa edeceğiz.