GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ekim 2023 Salı 14:41

İzmir siyasetinde gündem ‘kazanacak aday’… İYİ Parti’den CHP’li Nalbantoğlu’na: Doğruyu görmeye başladılar!

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’nun İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale için kullandığı ‘Ümit Bey’in adaylığını ilk duyduğumda ‘Meral Hanım kazanacak adayı bulmuş dedim’ ifadelerini değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Doğru söylemiş Nalbantoğlu. Kazanacak adayı bulduk ve kazanacak. Yani sonunda demek ki onlar da doğruyu görmeye başlamışlar” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin tamamlanması sonrası gözler genel seçimlere çevrilmişti. 

Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti bir araya gelerek 6’lı Masa ittifakını oluştururken, seçimlerin muhalefet adına kaybedilmesi sonrası ise ittifak süreci sona ermişti.  

Genel Başkan Meral Akşener ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ümit Özlale’yi açıklamıştı.

DİKKAT ÇEKEN ‘KAZANACAK ADAY’ YORUMU
Sonsöz TV’ye katılan CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İYİ Parti’den İzmir Büyükşehir Belediyesi için adaylığı duyurulan Ümit Özlale hakkında ise dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu. Nalbantoğlu “Ümit Bey’in adaylığını ilk duyduğumda Meral Hanım kazanacak adayı bulmuş dedim. Kazanacak aday takıntısı vardı ve kazanacak adayı bulmuş dedim. İzmir’i düşünüyorlarsa, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Cumhur İttifakı’nın saldırılarından en az etkilenmek istiyorlarsa daha dikkatli olmalılar” ifadelerini kullanmıştı.

BEZİRCİLİOĞLU: NALBANTOĞLU DOĞRU SÖYLEMİŞ
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ise CHP’li Nalbantoğlu’nun değerlendirmeleri hakkında yorum yaptı. Bezircilioğlu, “Doğru söylemiş Nalbantoğlu. Kazanacak adayı bulduk ve kazanacak. Yani sonunda demek ki onlar da doğruyu görmeye başlamışlar” ifadelerini kullandı.

İZMİR'İ İYİ PARTİ BELEDİYECİLİĞİ TANIŞTIRACAĞIZ
Özlale’nin İzmir için bir şans olduğunu belirten Bezircilioğlu “Ümit Özlale'yi ilk günden beri sadece İyi Parti için değil, İzmir için de bir şans olarak görüyorum.  İzmir'de bir mengene siyaseti var. İki yumruk arasına sıkışmış. İktidar ya da ana muhalefete  doğru yönlendirilmiş. Biz seçmenimizi üçüncü bir yol olarak ortaya koyarak rahatlatma, ferahlatma yolunda çok önemli bir adım attık. Bu üçüncü yolunda İzmir'de seçimlerde başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Ve İzmir'i İYİ Parti belediyeciliği ile tanıştıracağımıza inanıyoruz” dedi.