GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ekim 2023 Salı 11:34

CHP'de gündem ‘100’üncü yıl affı’… Eski başkandan dönüş sinyali!

CHP’de parti içinde ihraç edilen isimler için af çıkacağının açıklanması sonrası partiye geri dönüp dönmeyeceği yönündeki soruyu değerlendiren İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, “Birileri  bana oyun kurarak, tezgah kurarak, birilerini etrafında toplayarak beni partiden koparmaya çalıştılar. Ayırdılar da beni… Ama ben hiçbir zaman partiden ayrılmadım. Ben her zaman Cumhuriyet Halk Partiliyim. CHP rozetini hiç yakamdan çıkarmadım” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay heyecanı yaşanırken bir yandan da ‘100’ncü yıl affı’ iddiaları gündemi doldurmuş durumda.

Partide YDK kararı ile kesin ihraç edilen isimlerin yeniden parti üyeliğine dönmesinin önünün açılacağı iddialarına neden olan konu hakkında gözler partinin geçmişteki ağır toplarına çevrilirken, Parti Sözcüsü Faik Öztrak iddialar ile ilgili, “Parti Meclisimizde 100. yıl münasebetiyle disiplin cezaları konusundaki bağışlanma talepleriyle ilgili olarak kadına karşı işlenen suçlar ve yüz kızartıcı suçlar hariç bir prensip kararı alınması görüşülecek. Bu çerçevede bir bireysel çalışma yok. İsim bazında bir değerlendirme yapabilmek için bağışlanma taleplerinin gelmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

GÖZLER KARATAŞ'TA
İzmir'de 5 dönem CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Kemal Karataş, Konak'ta bulunan başkanlık konutuna yerleşen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer'e yönelik sosyal medya hesabından yaptığı eleştiriler üzerine, ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti ve  İl Disiplin Kurulu, Karataş'ın partiden ihracına karar vermişti.

Yeni gündem maddesi ile ilgili Egedesonsöz’e konuşan Kemal Karataş, dönüş iddiaları ile ilgili “Dönüş yolu diye bir şey yok. Ben aynı yoldayım. Ben her zaman Cumhuriyet Halk Partiliyim. Birileri  bana oyun kurarak, tezgah kurarak, birilerini etrafında toplayarak beni partiden koparmaya çalıştılar. Ayırdılar da beni… Ama ben hiçbir zaman partiden ayrılmadım. Ben her zaman Cumhuriyet Halk Partiliyim. CHP rozetini hiç yakamdan çıkarmadım. Tabii ki zaman zaman eleştiriyorum… Partinin Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürk ilkelerine bağlı, Mustafa Kemal Atatürk çizgisinde olması için de hala  mücadelemi sürdürüyorum.  Bu karar çıkarsa ne olacak? Tekrar aktif üyeliğim devam edecek” dedi.

YOLUMUZU KESENLER, YOLUMUZU AÇIYOR
CHP’den hiçbir zaman ayrılmadığını belirten Karataş, “Benim hiçbir suçum yok. Af diye bir şey yok. Partiye tekrar  dönüşümüzü  engelleyenler şimdi dönüşümümüzü sağlıyorlar. Hepsi bu. Yani bizim parti ilişkimizi kesenler, yolumuzu kesenler şimdi tekrar  yolumuzu açıyorlar. Burada bizim bir kusurumuz, bir yanlışımız yok. Yani benim böyle bir hatam, böyle bir kusurum, böyle bir yanlışım yok.  Ben  hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerinden ayrılmayan birisiyimdir” diye konuştu.

SAYGI DUYARIZ
Af kelimesini kabul etmediğini belirten Karataş “Kelimeler yanlış söylenebilir. Onun üzerinde durmam. Ama verdikleri kararı  iptal edip  yeniden üyeliğimizi  aktif hale getiriyorlarsa buna saygı duyarız” dedi.