GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ekim 2023 Salı 08:17

Kurultay öncesi 'sürpriz' hamle... Kocaoğlu, Özel için sahaya indi!

CHP’de gerçekleşecek kurultay öncesinde hareketli süreç devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu sahaya indi. Kocaoğlu’nun, genel başkan adayı olan Özgür Özel’e destek için delegelerle görüşmeye başladığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Genel seçim sonrası kurultay takvimini işleten Cumhuriyet Halk Partisi’inde gözler 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek genel başkan yarışına çevrildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Grup Başkanı Manisa Milletvekili Özgür Özel’in yarışmasının beklendiği seçimde listeler üzerindeki çalışmalar ise devam ediyor. Parti içi muhalefetin delege hesabı yaptığı süreçte illere yönelik işlemler sürüyor.

Partinin en güçlü olduğu yerlerin başında gelen İzmir’de doğal delegeler dışında 56 kurultay delegesi sandıkta oy kullanacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay haricinde şimdiye kadar hiçbir isim delegeler arasından Özgür Özel’e destek vermedi. Tamamına yakınının Kılıçdaroğlu’na imza verdiği İzmir delegasyonuna yönelik muhalefetin çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. Yapılan taslak listelere göre 15 kişiden oy alabileceğini hesaplayan Özgür Özel destekçilerinin çalışmaları ise partinin hakim yapılarına göre “ütopik” ya da “gerçekleşmeyecek” hesaplama olarak yorumlanıyor.

KOCAOĞLU ORTAYA ÇIKTI 
Özgür Özel başkanlığındaki parti içi muhalefete İzmir’den, milletvekili düzeyinde Murat Bakan ve Deniz Yücel’den açık destek gelmişti. Eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de Özel’in yanında olduğunu beyan etmişti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’un devamından yana tavır koyan İzmir örgütünde sürpriz bir gelişme daha yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu sahaya inerek delegelerle görüşmeye başladı. Muhalefete destek veren ve Özgür Özel’in yanında olduğunu belirten Kocaoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun aleyhinde çalışma yapması ise dikkat çekti.

CHP İzmir il kongresinde seçilen kurultay delegelerini ziyaret eden ve Özel’e destek isteyen Kocaoğlu’nun parti yönetimini eleştirdiği, Kılıçdaroğlu’nun süreci yönetemediği ve değişimin gerçekleşmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. 

Öte yandan Kocaoğlu, daha önce partide yaşanan olağanüstü kurultay sürecinde Muharrem İnce’den yana tavır almış, parti içi muhalefete destek vermişti.