GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mart 2016 Çarşamba 09:35

İzmir’in turistik ilçesinde ‘başkanın adıyla’ vurgun girişimi!

Çeşme’de Belediye Başkanı Dalgıç'ın Özel Kalem Müdürü olarak kendisini tanıtan dolandırıcılar ilçede inşaat yapan müteahhitleri arayıp çeşitli projelere destek ve yardım istedi. Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, dolandırıcılar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Dolandırcılar 1 Mart sabahı Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın adını kullanarak para toplamak için girişimde bulundu.

Başkan Dalgıç, "Sabah saatlerinde bazı telefon numaralarından Çeşme'de insaat yapan müteahhitler aranmış. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın özel kaleminden aradığını söyleyen bu kişinin 'Başkan sizinle saat 10.00 civarı görüşmek istiyor' dediğini belirten Dalgıç "Sanıyorum ardından da bu kişilerden bazı projelere destek veya yardım amaçlı para isteyeceklerdi. Herkese de saat 10.00'de benim kendisiyle görüşeceğimi söylemişler. Bunan haberdar olunca kimsenin mağdur olmaması için sosyal medyadan duyuruyla uyarılarda bulunduk. Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusu yaptık" dedi. Başkan Dalgıç, aynı şekilde Valilik'ten aradığını söyleyen kişilerin de benzer şekilde müteahhitleri aradığını belirtti.

Çeşme Belediyesi'nden de yapılan duyuruda ise "Çeşme Belediyesi ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın ismini kullanarak kendisini başkanın özel kalemi olarak destek veya çeşitli projelere yardım isteyen kişiler olduğu tespit edilmiştir. Çeşme Belediyesi ve Çeşme Belediye Başkanını bu kişilerle uzaktan yakından bir ilgisi olmadğı gibi bu şahıslar hakkında savcılığı suç duyurusunda bulunuşmuştur. Telefonla veya bizzat arayan bu kişilere itibar gösterilmemesi, böyle bir durumla karşılaşılması halinde emniyeti bildirilmesi önemli rica olunur" uyarısı yapıldı. (dha)