GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Aralık 2023 Cumartesi 15:14

İzmir’in merak ettiği konuya açıklık getirdi: Adayın duyurulacağı zaman...

İzmir İl Örgütü binasına yaptığı ziyarette konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “herkes yerel seçimdeki adaylıkları merak ediyor. O iş kendi mecrası içinde ilerliyor. İzmir'e özel merak edilecek ilave bir olumsuzluk falan yoktur. Değerlendirmeler devam ediyor ve aynı ölçekteki büyükşehirlerle birlikte İzmir'in Büyükşehir’i de ilçelerdeki belediye başkanlıkları da açıklanacak” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kubilay ve silah arkadaşlarının şehit edilişinin 93’üncü yılı anma programı için geldiği İzmir’de partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyarette Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yer aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili de dikkat çekici mesajlar paylaştı.

İZMİR’E ÖZEL BİR SORUN YOK
Yerel seçimlerde İzmir adayının belirlenmesi ile ilgili sürecin devam ettiğini anlatan Özel, “herkes yerel seçimdeki adaylıkları merak ediyor. O iş kendi mecrası içinde ilerliyor. İzmir'e özel merak edilecek bir olumsuzluk falan yoktur. Değerlendirmeler devam ediyor ve aynı ölçekteki büyükşehirlerle birlikte İzmir'in büyükşehiri de ilçelerdeki belediye başkanlıkları da açıklanacak. O konuda ilave herhangi bir mevzu yok. Ama bir gerçek var. İzmir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin amiral gemisidir. İzmir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sancak gemisidir. O yüzden İzmir'deki seçim sonuçları Cumhuriyet Halk Partisi için çok daha önemlidir” dedi.

ÇİRKİNLEŞEREK MUVAFFAK OLACAKLARINI SANIYORLARSA BUNDA ALDANIYORLAR
AK Parti’nin İzmir’deki kampanya sürecinde manipülasyon yapma hazırlığında olduğunu söyleyen Özel,  “ Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İzmir üzerinde fevkalade manipüle eden, sürekli gerçekleri çarpıtan, karalamalarla, kampanya düzenlemeye çalışmasını da yorumlamak gerekiyor. Kendi güçleriyle bir şey yapamayacaklarını anladıkları için en iyi bildikleri işi yapmaya, kandırarak ve çirkinleşerek siyaset yapmaya çalışıyorlar. Ama İzmir'de karşılarındaki muhataplar, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, İzmir'e yakışır siyasetçiler olarak ve İzmir'e yakışır bir siyasi dille ve İzmir'e yakışır bir olgunluk ve centilmenlikle bu kampanyayı yürütmeye devam edecekler. Buradaki yerel seçimi bir genel seçim havasına sokup genel seçimlerde olduğu gibi birtakım yalanlara, dolanlara, kararlamalara, gerginliklere sığınarak seçimi kazanmaya çalışmaları kendi etkisizliklerini, kendi yetkisizliklerini, kendilerindeki özgüven yoksunluğunu gösteriyor. O yüzden biz İzmir'e yakışır bir kampanya yürüttüğümüzden, güler yüzlü bir kampanya yürüteceğimizden herkes emin olsun. Bugüne kadar İzmir'de muvaffak olamayanların çirkinleşerek muvaffak olacaklarını sanıyorlarsa bunda aldanıyorlar. En iyi cevabı bir kez daha İzmirlilerden alırlar” şeklinde konuştu.

İZMİR’DE BENİ ÇOKÇA GÖRECEKSİNİZ
İzmir’i ikinci memleketi olarak gördüğünü söyleyen Özel, “Ben ortaokul, lise, üniversitede ve hatta askerlikte, İzmir'de bulunmuş birisi olarak Manisa’dan sonra burası benim ikinci memleketim. Kampanya sürecinde de İzmir'de hem genel başkan, hem de burada yetişmiş İzmir'in bir evladı sıfatıyla beni burada çokça göreceksiniz ve İzmir'de en iyi sonucu hep birlikte alacağız” dedi.

Özel şunları söyledi:

“93’üncü yıl dönümünde anma törenlerine katılmak için Menemen'deydik. Ve bugün Genel Başkan seçildikten sonra İzmir'deki ilk resmi programımızdı. Burası benim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak makam odam… Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlarının 83 tane makam odası var. Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli yerlerdeki makam odaları hep bahsedilir. Bizim makam odalarımız 81 ilde var. Bir tane mecliste var. Bir tane de genel merkezde var. İl başkanlarımız Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlarına illerinde vekalet ediyorlar. Ve bizim oturduğumuz Atatürk emanetini burada temsil ediyorlar. Burası bizim baba evimiz”

ACIYA ORTAK OLDU
Genel Başkan Özgür Özel, il başkanlığındaki görüşmenin ardından CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın vefat eden annesi Halis Kaya'nın Buca Cem Evi'nde düzenlenen cenazesine katıldı. Özel, cenazenin ardından hava yolu ile Ankara'ya dönüşe geçti.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay’ın Buca’da oturan ailesine taziye ziyaretinde bulunarak acılarına ortak oldu. 

ÖZEL’DEN KILIÇ’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın anma töreninin ardından Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ı makamında ziyaret etti. CHP Lideri Özel’e ziyaretinde, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeybek eşlik etti.

Ziyarette Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Lideri Özel’e göreve geldikleri günden itibaren geçen 5 yıllık süreçte hayata geçirdikleri projeleri ve Yarının Buca’sı için hedeflerini anlattı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a geçmiş olsun dileklerini ileten Özel, Erhan Kılıç’ın 5 yılda yaptığı projeleri ilgiyle dinledi.