GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Ocak 2018 Perşembe 12:25

İzmir’in esnafı başkanlarını seçiyor… Hangi oda, ne zaman sandık başında? Kimler aday?

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı 129 oda yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. 7 Ocak'ta başlayacak olan seçimlerde büyük heyecan yaşanacak.

EGEDESONSÖZ-(Kulis Haber) İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı 129 oda olağan genel kurula giderek yeni dönem için başkanlarını seçecek. 4 yılda bir yapılan olağan genel kurullar için pazar günü seçim startı almış olacak.

Bazı oda seçim tarihleri bu hafta sonu başlarken bazı odaların seçim tarihleri ise şubat ayına kadar devam edecek.

CELİL ANIK’IN RAKİBİ MUSTAFA PALA
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın seçimleri Pazar günü yapılacak. 53 yıllık tarihi ve 3 bine yakın üyesi olan odanın mevcut başkanı Celil Anık’ın rakibi Mustafa Pala.

YENİCE’YE KARŞI İKİ ADAY VAR
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası seçimleri de kentte hareketli geçen oda seçimlerden biri. Odanın 16 yıllık mevcut başkanı Aykut Yenice’ye karşı iki aday yarışacak. Adaylardan biri Doğan Kılıç, diğeri ise sık sık Yenice’yi eleştiren Alpay Okyay. 

Odanın seçimleri pazar günü yapılacak.

MOBİLYACILARDA ADAY BOLLUĞU
1650 üyesi bulunan İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası, 11 Ocak’ta tarihinde olağan genel kurula gidiyor. ‘Zingo’ lakaplı Mevcut Başkan Hasan Özkoparan’a karşı Mustafa Kara, Atıf Yılmaz ve İbrahim Özalp olmak üzere 3 aday var. Adaylardan Mustafa Kara daha önce 11 yıl odaya başkanlık yapmış bir isim. Mobilyacılar ve marangozlar 11 Ocak Perşembe günü oda yeni başkanını seçecek.

MEVCUT BAŞKANA RAKİP VEKİL
İzmir Kantinciler Esnaf Odası’nda ise Kurucu Başkanı Hasip Sak yeniden aday. Ocak ayında içinde seçimlerin yapılacağı odada mevcut başkanının vekili olan Mustafa Özsoy’un aday olacağı belirtiliyor.

ESKİ BAŞKAN DURMUŞ YENİDEN ADAY
İzmir Fırıncılar Odası seçimlerinde ise daha önce uzun yıllar oda başkanı olan Nejdet Durmuş, yeniden adaylığını açıkladı. Durmuş, mevcut oda başkanı Fikri Sırtı’ya karşı sandıkta yarışacak. 200 üyesi bulunan odanın seçim 9 Ocak’ta yapılacak.

22 YILLIK BAŞKANA RAKİP ÇIKTI
İzmir Şekerciler ve Pastacılar Esnaf Odası’nın 22 yıllık Başkanı Hamdi Yapıcı’ya karşı bir aday isim bulunuyor. 14 Ocak’ta olağan genel kurula gidecek olan odanın yönetimine talip aday İhsan Esen bulunuyor.

ÇİÇEKÇİLERDE SÜRPRİZ BEKLENMİYOR
Olağan genel kurulda 240 üyenin oy kullanacağı İzmir Çiçekçiler Esnaf Odası’nın mevcut başkanı Kazım Kış’a karşı henüz herhangi bir isim adaylığını açıklamadı. 31 Ocak günü yapılacak olağan genel kurulda tek aday mevcut başkan Kış, sürpriz bir aday beklenmiyor.

BAKKALLAR 21 OCAK’TA SANDIK BAŞINDA
İzmir’de 4200 aktif üyesi bulunan büyük odalardan biri olan İzmir Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası’nda mevcut başkan Emin Bağcı, yeniden adaylığını açıklarken şu anda Bağcı’nın yönetim kurulunda görevli arkadaşı Mustafa Güney Özdemir’in ikinci aday olması bekleniyor.

Seçimler ise 21 Ocak tarihinde yapılacak.

MİNİBÜSÇÜLERDE SANDIK REKABETİ
7 Şubat 2018 tarihinde olağan genel kurla gidecek olan İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası’na iki dönemdir başkanlık yapan Taner Oğuz’a tek rakip aday eski başkan Mehmet Kayışdikici. Kayışdikici’nin yeniden aday olacağı konuşuluyor:

KAHVECİLERDE TEK ADAY KIRDIM
İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdım üç dönemdir başkanlık koltuğunda oturuyor. Pazar günü yapılacak olağan genel kurulda dördüncü dönem için Başkan Kırdım yeniden aday olurken rakip olarak herhangi bir isim konuşulmuyor.  

HAMAMCILARDA TEK ADAY
İzmir Hamamcılar Banyocular Esnaf Odası ise 29 Ocak’ta seçime gidiyor. Odaya 20 yıldan beri başkanlık yapan Nafi Karaca’ya karşı bu seçimde de rakip çıkmadı. Rakip olmadığı için genelde sakin geçen odanın mevcut 290 üyesi bulunuyor. Oda olağan genel kurulda daha önce olduğu gibi bu dönemde Karaca’yı başkan seçmeleri bekleniyor.