GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Ocak 2018 Çarşamba 11:32

Belediye düğmeye bastı... İzmir'in tarihi pazarı taşınıyor!

Konak Belediyesi tarihi İpek Yolu’nda bulunan Eşrefpaşa Pazaryeri’ni Yağhanelerde yer alan ve Jandarma Bölge Komutanlığı’nın boşalttığı alana taşımaya hazırlanıyor. Karar komisyonlarda görüşülürken Pazarcılar Odası Başkanı Erişen, “Yeni yer yapılsın davul zurnayla taşınırız” dedi.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi ilçede bulunan Eşrefpaşa Pazarı için düğmeye bastı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği İpekyolu Cicipark Düzenleme Projesi içinde yer alan pazaryeri farklı bir noktaya taşınacak.

Belediye meclis oturumunda gündeme gelen ve komisyonlara havale edilip sonuçlanmayan önergeler kısmında yer alan madde esnaf, hukuk, çevre, tarihsel ve kültürel değerleri koruma komisyonlarından gelen raporlar doğrultusunda karara bağlanacak.

Geçmiş dönemde kamuoyuna yansıyan ve 20 yıllık sorun olarak görülen pazaryerinin taşınması konusunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Biz göreve geldiğimizde bu sorunu iş edindik. Pazarı Jandarma Bölge Komutanlığı’nın boşalttığı Yağhaneler’deki alana inşa edeceğiz” açıklamasında bulunmuştu. Belediyenin yürüttüğü süreçte geriye sadece kamulaştırma pürüzlerinin kaldığı öğrenildi.

YENİ YERİMİZE DAVUL ZURNAYLA GEÇERİZ!
Ayrıca İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen taşınma konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Erişen, “Biz başkanımızla görüştük. Ufak tefek pürüzler olduğunu söyledi. ‘Biz burayı en kısa sürede yapacağız’ dediler. Bekliyoruz. Esnafımız pazarımıza şimdilik devam ediyor. Bizim isteğimiz orayı yapsınlar, bitsin 10 gün içinde biz burayı boşaltırız. O bölge de bizim tarihimizdir. Güzel bir şey olmasını biz de isteriz. Ama ekmeğimizden olmayalım. Pazarımız da tarihi bir pazardır. Yapılırsa bir sıkıntı çıkmadan esnafımızla hep beraber yeni yerimize davul zurnayla geçeriz” dedi.  

Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eşrefpaşa’da 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı üzerinde yer alan Cicipark ve çevresine yeniden hayat verecek proje ile park çevresinde yeni yeşil alanlar oluşturulurken tarihi İpek Yolu da korunmuş olacak.