GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
29 Nisan 2024 Pazartesi 08:17

İzmir'e yeni emniyet binasında ikinci ihale!

İzmir Valiliği bir dönem kentte tartışmalara neden olan İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binası ile ilgili ikinci ihale tarihi belli oldu.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ-  İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar alan ve boşaltılan İzmir Emniyet Müdürlüğü binası için yeni yer arama çalışmaları başlanmış, emniyet binası için birçok yerin adı geçerken kentte tartışmalara neden olan konu için Valilik son noktayı koymuştu. 

Valilik, emniyet binası kompleksinin Konak'ta bulunan eski Sümerbank binasının bulunduğu alanda yapılması için çalışmalarını başlatmıştı. Ardından plan çalışmaları başlatılmış ve planlar önce Konak Belediyesi ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmıştı.



Binanın inşaatı için harekete geçen İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 17 Ocak 2024 tarihinde ‘İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Sümerbank Kampüs Ana Bina İnşaatı’ ihalesine çıkmıştı. Ancak 7 şirketin teklif verdiği ihalede en düşük teklifin belirlenen yapım maliyetinin 300 milyon TL üstünde olması nedeniyle ihale iptal edilmişti. Valilik bina için 940 milyon 877 bin 488 TL 7 kuruş bütçe belirlerken en düşük teklifi veren RDG İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ise ihaleye 1 milyar 238 milyon TL girmişti.

YENİDEN İHALEYE ÇIKILDU
Valilik yeni emniyet binası ile yeni ihale tarihi belirledi. İhale, 28 Mayıs 2024 tarihinde İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda gerçekleşecek. Kampüsün yer tesliminde bin 95 gün içinde tamamlanması isteniyor.



3.1 MİLYARLIK BÜTÇE
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Yatırım Programı'nda yeni Emniyet Binası çalışmaları içinde ayrılan pay belli olmuştu. Buna göre 70 bin metrekarelik emniyet binası için 2024 yılında ayrılan para miktarı 800 milyon TL oldu.  2024’de başlayıp 2027’de bitmesi planlanan projenin ise toplam maliyetinin 3 milyar 150 milyon TL olduğu raporda belirtildi.