GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
28 Eylül 2023 Perşembe 12:34

İzmir'e bir darbe daha!

Kazancı Holding bünyesindeki Aksa Enerji, İzmir-Manisa sınırındaki ormanlık alanda rüzgar enerji santrali kurmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir ve Manisa illerinde hayata geçirilmek istenen Manisa Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali için ‘çevresel etki değerlendirme’ süreci başlattığını duyurdu.

Yayımlanan proje tanıtım dosyasına göre Aksa Yenilenebilir Enerji Üretim Şirketi, İzmir’in Kınık ilçesi ile Manisa’nın Yunusemre ilçesi sınırlarında kalan yaklaşık 2 bin 700 hektarlık alanda 94,52 MWm/ 82,16 MWe gücünde 17 adet rüzgar türbini ve şalt merkezi kurulması planlıyor.

İzmir-Manisa 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre türbinler devlet ormanları ile tarım arazilerinin üzerinde yer alıyor. Projenin hayata geçmesi durumunda yüzlerce ağaç kesilme tehlikesi ile karşı karşıya. Şirket bu proje için 401 milyon TL bütçe ayırmış durumda.



ESKİ BAKAN YÖNETİM KURULUNDA
Kazancı Holding bünyesinde yer alan Aksa Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO koltuğunda Cemil Kazancı oturuyor. Cemil Kazancı aynı zamanda Kazancı Holding’in de yönetim kurulu ikinci başkanı görevinde.

Maliye eski bakanı ve Merkezi Bankası eski başkanı Naci Ağbal da şirketin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevinde bulunuyor.