GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ocak 2016 Salı 13:10

İzmir’deki ‘bayi krizi’nde Kartek’ten kritik açıklama

Ulaşımda ücret toplama ihalesi kazanan Cardtek A.Ş’nin toplu ulaşım markası OneClick Genel Müdür Yardımcısı Serdar Altuncu ihale sonrası gündeme gelen eleştirilere yanıt verdi. Altuncu, “Sistemde hiçbir sorun yok. Kimseye de zorla cihaz satmıyoruz. Alınan ücret depozitodur” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de uzun süre tartışmalara neden olan ulaşımda ücret toplama ihalesini kazanan Cardtek Şirketi’nden açıklama geldi.

Geçtiğimiz ay yapılan 44 ay süreli ihaleyi 45 milyon 637 bin 119 TL teklif vererek kazanan Cardtek’in ortağı Karbil Şirketi faaliyetlere başladı. Şirketin yeni sistemi ve cihazları kurma çalışmaları devam ederken bayilerin aldığı komisyonların düşürülmesi ve cihaz ücretleri yeniden tartışmaları alevlendirmişti.

Ulaşımda ücret toplama sistemi işletim ihalesini kazanan Cardtek’in toplu ulaşım markası OneClick Genel Müdür Yardımcısı Serdar Altuncu açıklama yaptı.



Egedesonsöz’e konuşan Altuncu, “Biz, İzmir’deki ulaşım sistemini devraldığımızda 695 adet bayi vardı. Yüzde 28,5 oranında bir artış ile bu rakam şu anda 894 bayiye ulaştı. Bize başvuran ve bayi olmak isteyen 200 kişi var. Bayi sözleşmelerimizde her şeyimiz açık ve net. Ne yazık ki suni tartışmalarla yine gündeme geliyor. Biz işimize bakıyoruz. Cihaz sattığımız şeklinde açıklamalar yapılıyor. Sistemin değişmesiyle birlikte bayi cihazlarının da değişimi hasıl olmuştu ve biz bu cihazları bayilerimize satmadık. Bu cihazlar sadece depozit ücreti karşılığında (1250 TL) bayilerimizin kullanımına açıldı. Bu cihazlar yeni nesil ödeme kaydedici özelliğe sahip “Yazar Kasa POS” mali kasa niteliğindedir. Ayrıca İzmir akıllı şehir konseptine geçtiğinde bu cihazlar üzerinden “İzmirim Kart” ile her türlü alışverişi yapmak da mümkün olacak. Bu altı aylık süre içerisinde farklı sebeplerle iş yerini kapatmak isteyen bayilerimizin depozitoları, cihaz üzerinde hasar olmadığı sürece geri iade edildi ve edilmeye devam edilecek. Ayrıca yılda bir kez 230 TL data iletişim bedeli alındı” dedi.

Altuncu, bayilerin komisyonlarının kesildiği iddialarına da yanıt verdi. Altuncu, “Biz 1 Haziran itibariyle 0.9 komisyon oranıyla bayi sözleşmelerini imzaladık, ilgili ihaleyi 2.59 işletim komisyonuyla kazanmıştık.  Bu gün gelinen durumda ise yeni ihaleyi 1.93 oranıyla kazandık ve ihale şartları nedeniyle bayi komisyon oranımız 0.8 (KDV dahil) olarak belirlendi. Biz İzmirliler için var gücümüzle en yenilikçi teknolojileri bu sisteme adapte etmek için çalışıyoruz ve her zaman İzmirlinin ve bayilerimizin yanındayız” diye konuştu.