GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ocak 2016 Salı 10:23

İzmir’de yerel kalkınma tam gaz: Sırada arıcılık!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir kırsalında gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi kapsamında üreticileri desteklemeye devam ediyor.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – İzmir kırsalında gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi kapsamında çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Tarım Araştırma Enstitüsü, İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği, 18 ilçenin Ziraat Odaları ve Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile protokol imzalayacak.

Belediyenin yapacağı iş birlikleri, kırsaldaki üreticilerle beraber yerelden kalkınmaya da önemli katkı sağlayacak.

Arıcılığı yaygınlaştırmak, ıslah çalışmalarına destek olmak ve özellikle kadın yetiştiricileri eğitmek üzere, ‘Ana Arı, Arı ve Arıcılık Malzemeleri Alımı ve Üretici Eğitimleri ile İlgili İş Birliği Protokolü’ne imza atacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin üretim imkanlarını arttırmak ve teknolojik ekipmanlarla üretimlerine değer katmak içinse 18 ilçenin Ziraat Odalarıyla işbirliği yapacak.

ARICILIĞI YAYGINLAŞTIRMAK, KADIN YETİŞTİRİCİLERİ EĞİTMEK ÜZERE…
İzmir kırsalında arıcılığı yaygınlaştırmak, arı yetiştiriciliğine ve ıslah çalışmalarına destek olmak, küçük üreticileri desteklemek ve özellikle kadın yetiştiricileri eğiterek üretime katılmalarını sağlamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Tarım Araştırma Enstitüsü ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği arasında ‘Ana Arı, Arı ve Arıcılık Malzemeleri Alımı ve Üretici Eğitimleri ile İlgili İş Birliği Protokolü’ imzalanacak.

ÇİFTÇİLERİN ÜRETİM İMKANLARINI VE TEKNOLOJİLERİNİ ARTTIRMAK
Çiftçilerin üretim imkanlarını arttırmak ve teknolojik ekipmanlarla üretimlerine değer katmak hedefiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 18 ilçenin Ziraat Odaları arasında ‘Ortak Tarım Makineleri Parkı Kurulmasının Desteklenmesi İş ve İşlemlerine İlişkin Protokol’ imzalanacak. Böylece, temin imkanı olmayan ya da yüksek fiyatlarla makine kiralayarak üretim yapmaya çalışan küçük ölçekli çiftçiler, Ziraat Odaları aracılığı ile maliyetine kiralayacakları makineler sayesinde girdilerini azaltacak ve teknolojinin geliştirdiği makineleri kullanma imkanları elde edecek.

‘DOĞAL YAŞAM KÖYÜ’ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yarımada Stratejik Planı’ doğrultusunda hazırladığı ve uygulama projelerinden olan ‘Doğal Yaşam Köyü Projesi’nin gerçekleştirilmesi için, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında ‘Doğal Yaşam Köyü ile İlgili İşbirliği Protokolü’ imzalanacak.