GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Temmuz 2024 Cumartesi 21:32

İzmir'deki askeri kampta tepki çeken uygulama: Şehit yakını ve gaziler alınmadı!

İzmir’de Özdere Havacılık kampına er şehit ve gazi ailelerinin alınmaması nedeniyle çok sayıda gazi ve şehit ailesi kamp önünde protesto eylemi yaptı.

Ege Ordu Komutanlığı’na bağlı Özdere Havacılık kampında yaşananlar kamuoyunda tepki ile karşılandı. Sayıları 40’ı bulan şehit yakını ve gazi kampın önünde toplandı.

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Erdem Çerçioğlu yaşadıkları sorunu halktv.com.tr’den İsmail Saymaz'a anlattı.

“BU VATANI KARŞILIKSIZ SEVMENİN BEDELİ BU MU?”
Yasağın iki haftadır uygulandığını söyleyen Çerçioğlu, vatan için canını ortaya koyan şehitlerin yakınları ve gazilerin gördüğü muameleye isyan etti. Kararı uygulayan askeri personele “Devlet Övünç Madalyasının üstündeki rütbeyi onlar bilirler mi?” diye soran Çerçioğlu “Bu ülkeyi hiçbir beklentisi olmadan seven Er’lerin göreceği muamele bu mu” dedi.

“RÜTBE AYRIMI YAPILIYOR”
Yaşanan skandalın sadece erler için yapıldığını söyleyen Çerçioğlu, subay ve astsubayların herhangi bir sorun yaşamadığını ifade etti.

“ŞEHİT AİLESİNİN OLMADIĞI YERDE NE İŞİM VAR”
Konu hakkında Ege Ordu Komutanı ve İzmir Valisi’ne kadar çıktıklarını aktaran Çerçioğlu, dikkat çekici bir olaydan bahsetti. “Ege Ordu Komutanı İzmir Valisi hepsine çıktık. Bize sadece Düzeltmeye çalışacağız dediler hiçbir şey yapmadılar. Er Gaziler için kimse hak aramıyor. Bana eski Ege Ordu Komuta dedi ki, “’Sana tanınmış kişi kartı verelim, istediğin yere gir’ dedi. Ben de ona “Şehit anasının giremediği yerde benim ne işim var” dedim.” Şimdiye kadar Er ve Erbaşlar herhangi bir sorun yaşamıyordu ama bugün burada Subaylar, Astsubaylar bize Ölüm emri verenler içeri girebiliyor biz bir bardak çay içmeye giremiyoruz”