GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Temmuz 2024 Cumartesi 19:17

Kayseri’deki olaylarla ilgili yeni gözaltılar!

Kayseri’de küçük yaşta bir çocuğa yönelik cinsel istismar iddiası sonrası çıkan olaylarla ilgili yeni gözaltılar yapıldı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından il genelinde 30 Haziran 2024 günü çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada bir işyerinin camlarının kırıldığına yönelik görüntülerin incelenmesinin ardından üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

gözaltına alınan 35 yaşındaki V.H. isimli şüphelinin evden hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından, 27 yaşındaki B.H.’nin aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğünün ihlalinden suç kaydı olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan bir diğer kişinin de 53 yaşındaki A.K. olduğu ifade edildi.

Emniyet daha sonra bir paylaşım daha yaparak kasten yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından kaydı bulunan 16 yaşında olan H.Y.T.’nin de gözaltına alındığını bildirdi.

KAYSERİ'DE NE OLMUŞTU?

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin, 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine kent karışmıştı. Kentte toplanan kalabalık, yabancı uyruklulara ait ev, araba ve iş yerlerine büyük zarar vermişti. Olaylar sonrası 800'den kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Gözaltına alınan bu kişilerden 468’nin 50 farklı suçtan adli kaydı olduğu öğrenilmişti. Bu suçlar arasında göçmen kaçakçılığı, kasten yaralama, yağma, hırsızlık, cinsel istismar, tehdit, hakaret, uyuşturucu, mala zarar verme, dolandırıcılık ve şantajın bulunduğu belirtilmişti.

Gözaltına alınanlardan en az 28’nin tutuklandığı, 187’si hakkında da adli kontrol kararı verildiği ifade edilmişti. (Sözcü)