GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Ekim 2023 Pazartesi 09:43

İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre; İzmir’de gece-gündüz sıcaklık farkları önemli derecede artmaya başladı. Gece ile gündüz arasında 10°C’lik farklar sebebiyle uzmanlar uyarılarda bulundu. Gecelerin daha serin olduğu kentte, hafta boyunca güneşin zaman zaman bulutla kaplanacağı bir hafta bekleniyor.

EGEDESONSÖZ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre; İzmir kent merkezi haftaya parçalı bulutlu bir havayla başlıyor. Kent merkezinde gün içinde en yüksek sıcaklığın öğle saatleri arasında 28°C olması bekleniyor. Gece saatlerine doğru hava 18°C’lere kadar düşeceği için uzmanlar, ani sıcaklık değişimlerinin etkili olduğu bu mevsimler için gribal enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İzmir’de hafta boyunca güneşin hakim olacağı ifade edilirken, gün içi sıcaklıkların 26°C ortalamasında seyredeceği görülüyor. Gece sıcaklıkları ise 15°C civarında olması bekleniyor. Gün içi hava sıcaklığı ile gece sıcaklığı arasındaki ortalama 10°C’lik fark için dikkatli olması gerektiğinin özellikle altı çizildi.

RÜZGAR KUZEYE DÖNÜYOR, HİSSEDİLEN SICAKLIK DÜŞÜYOR
Hafta içinde bir yağış beklentisinin olmadığı kentte, İzmir Hava Durumu rüzgarlara yönelik olarak ayrıca uyarılarda bulundu.

Ekip, “Sakin bir haftayı geri de bıraktık. Yeni sakin bir haftaya başlangıç yapacağız. Yazacak pek bir şey yok. Gelin hemen genel duruma bakalım. Yarın (09.10 Pazartesi) kuzeye dönecek rüzgar ile birlikte hissedilen sıcaklık düşecek. Yarın özellikle yazlık ilçelerde 30-50km/s çıkabilecek rüzgar bekliyoruz. Yarın öğleden sonra güç kazanacak rüzgar, zaman zaman kuvvetli esecek. Hava sıcaklığı 26-27 derecelerde havamız parçalı bulutlu olacak. Salı günü rüzgar hafifliyor. Hava sıcaklığı hafta boyunca 25-27 derece aralığında olacak. Ufak tefek sıcaklık değişimleri olabilir. Geceleri epey serin. Gece sıcaklıkları denize yakın yerlerde 13-15, iç kesimlerde 8-10 dereceye kadar geriliyor. Hafta boyunca yağış beklenmiyor. Çoğunlukla parçalı bulutlu bir gökyüzü ve yaşam mücadelesi veren bizler. Şimdilik suskunluğa devam ama şimdilik” yorumlarında bulundu.