GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Mayıs 2016 Salı 17:11

İzmir’de şok iddia: Katliam kurbanları anısına fidan dikmek yasak!

Ankara'da geçen 10 Ekim'de gerçekleşen terör katliamında hayatını kaybeden 100'den fazla kişiyi anmak için Seferihisar'daki fidan dikme etkinliğine izin verilmediği bildirildi.

KESK İzmir Şubeler Platformu, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Ankara'de terör kurbanlarının her ayın 10'unda anılması için karar alındığı ancak İzmir Valiliği'nin bu anmaları engellediği öne sürüldü.

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri olarak terör katliamın 7. ayının dolduğu gün Seferihisar'da yaşamını yitirenlerin anısına birer fidan dikerek anılarını yaşatmak istediklerini belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi: "Ancak etkinliğe saatler kala gelen haberle, fidan dikiminin yasaklandığını öğrenmiş ve etkinliği iptal etmek zorunda kalmış durumdayız. Daha önce çeşitli vesilelerle yüzlerce ağaç dikilen alan, söz konusu 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler olunca yasaklanmıştır. Ancak engellemeye şaşırmıyoruz ve bu yasakçı tutumun nedenini çok iyi biliyoruz. Bugün, fidan dikme etkinliğimizi gerçekleştiremedik. Ancak baskı ve zor iktidarının İzmir'deki temsilcileri bilmelidir ki, Ankara'da göz göre göre katledilen yoldaşlarımızı anmaktan, anılarını yaşatma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz." (dha)