GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Mayıs 2016 Salı 16:31

Diyarbakır saldırısında çarpıcı ayrıntı!

Saldırıyla ilgili çok dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Polis aracında PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltı alınanların da bulunduğu da ortaya çıktı.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’nin Dicle Bulvarı üzerinde 7’nci Kolordu Komutanlığı nizamiyesi yakınında yapılan bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 12'si polis 45 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili çok dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Polis aracında PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltı alınanların da bulunduğu da ortaya çıktı.

Diyarbakır'da saldırıya uğrayan polis servis midibüsünde PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltı alınanların da bulunduğu da ortaya çıktı.

PKK'nın bombalı saldırısına hedef olan polis aracında terör operasyonlarında gözaltına alınan ve sağlık kontrolüne götürülen 7 kişi de bulunuyordu. 7 terör şüphelisinin rapor için hastaneye götürüldüğü, bu sırada patlamanın gerçekleştiği belirtiliyor. Söz konusu 7 kişinin de yaralılar arasında olduğu bildiriliyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Açıklamada, “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri sırasında saat 16.30 sıralarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirmiştir” denildi. (Hürriyet)