GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Temmuz 2021 Perşembe 16:17

İzmir'de siyasi partilerin bayramlaşma programı belli oldu

Normalleşme süreci ile birlikte uzun bir aradan sonra Kurban Bayramı'nı kutlamaya hazırlanan siyasi partilerin bayramlaşma törenleri netleşmeye başladı. Yerelde iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü bu yıl yüz yüze bayramlaşma kararı alırken, AK Parti ise bayramlaşma törenini online gerçekleştirilecek. Milliyetçi Hareket Partisi'nde bayramlaşma töreni için henüz net bir karar alınamazken, İYİ Parti ise bu yıl bayramlaşma töreni yapmama kararı aldı.

EGEDESONSÖZ - Türkiye, 1 Temmuz itibari ile normalleşme sürecine girilen koronavirüs pandemisinde, uzun bir aradan sonra bir bayramı pandemi tedbirleri olmadan geçirmeye hazırlanıyor.

Kurban Bayaramı'nın yaşanacağı süreçte  normalleşmeye rağmen uzmanlar maske mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini belirtirken, İzmirli siyasiler de bayramlaşma takvimlerini netleştirmeye başladı.

AK Parti İzmir İl örgütü normalleşme sürecinde tedbirleri elden bırakmamak adına yüz yüze bayramlaşma yapmama kararı alırken, online olarak gerçekleştirilecek bayramlaşma töreni için ise henüz net bir tarih kazanmadı.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Yönetimi ise bayramlaşma töreni ile ilgili henüz bir netlik kazanmadı. Arife günü yapılacak durum değerlendirmesi sonrası yüz yüze mi yoksa online olarak mı bayramlaşma töreni gerçekleştirilecek belli olacak.

İYİ Parti de bu yıl da pandemi önlemleri nedeniyle bayramlaşmayacak. 

Cumhuriyet Halk Partisi ise geçtiğimi yıl pandemi nedeniyle ara verdiği yüz yüze bayramlaşma törenlerine bu yıl kaldığı yerden devam edecek. 19 Haziran pazartesi günü sabah saat 11:00'da İzmir Sanat'ta İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında bir araya gelecek il örgütüne CHP İzmir Milletvekilleri'nin de katılması bekleniyor.