GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Temmuz 2021 Perşembe 13:34

FETÖ'nün Ege Bölgesi imamıydı... Kırgızistan'dan çıktı!

MİT’in operasyonuyla Türkiye’ye getirilen FETÖ’nün Orta Asya Sorumlusu Orhan İnandı’nın ayrıntılı ifadelerinde kritik isimlerin nerede olduğuna ilişkin bilgiler de yer aldı. İnandı,  adı İzmir’deki FETÖ davalarında ve soruşturmalarında geçen “Ege Bölge İmamı” Bekir Baz’ın Kırgızistan’da olduğunu ve pasaport onayı için devlet yetkilileriyle görüştüğünü anlattı.

EGEDESONSÖZ- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ifadesinde ayrıntılar ortaya çıktı. MİT’in operasyonuyla Türkiye’ye getirilen İnandı örgüt üyelerinin ve yüksek mertebedeki isimlerin sığınağı haline gelen Orta Asya Ülkeleri’ne ilişkin bilgiler de verdi.

İnandı’nın açıklamalarının içinde İzmir başta olmak üzere birçok dava ve soruşturmada adı geçen, kırmızı bültenle aranan FETÖ’nün “Ege Bölge İmamı” Bekir Baz’a dair notlar da yer aldı.

İnandı, Fetullah Gülen'e bağlı olan Yurt Dışı Koordinasyon mesulü Ali Ursavaş'a karşı sorumlu olarak faaliyet gösterdiğini söyledi. İnandı, “Fetullah Gülen'in yanında bulunan İstişare Heyetinde Abdullah Aymaz, Mehmet Ali Şengül, İsmail Büyükçelebi, Mustafa Yeşil, İsmet Aksoy, Rıdvan Kızıltepe, Barbaros Kocakurt, Mustafa Özcan, Şerif Ali Tekalan ve Recep Uzunallı isimli şahıslar bulunmaktadırlar. Ben Orta Asya imam mesulü olarak cemaatin hiyerarşik yapılanmasında Fetullah Gülen'e bağlı olan Yurt Dışı Koordinasyon mesulü Ali Ursavaş'a karşı sorumlu olarak faaliyet yürüttüm. Ali Ursavaş aynı zamanda bu tarih itibari ile İstişare Heyeti üyesidir." İnandı, "Orta Asya imamı" olarak Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan ve Kırgızistan "ülke imamları"ndan sorumlu olduğunu belirtti ve bu ülkelerdeki örgüt sorumlularının adını paylaştı.

Ursavaş’ın talimatıyla Kırgızistan Cumhurbaşkanı Yardımcısıyla görüştüğünü anlatan İnandı şunları söyledi:

“Sayısını 17 olarak hatırladığım ve pasaport idaresine vatandaşlık başvurusu için müracaat ettiğim kişiler vardı. İlgili dosyalarımız istihbarat birimine onay için gitti. İstihbaratın incelemesi sonucunda Mustafa Özcan, Suat Yıldırım, Bekir Baz, Hüseyin Saruhan, Ali Çelik, Zeki Pektaş, Halil Koç, Mutlu Şahin ve İzzet Aker'e onay verildi, pasaport düzenlendi"