GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
11 Kasım 2023 Cumartesi 07:38

İzmir'de özelleştirme hamlesi... Bir arsa daha satışta!

Özelleştirme İdaresi daha önce ihale edilen ancak alıcısı çıkmayan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait Konak’taki ticari alan statülü parseli tekrar vitrine çıkardı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 10 ilde bulunan 12 taşınmaz için daha özelleştirme kararı aldı.

Satışa çıkan parseller arasında İzmir’de bir dönem tartışmalara neden olan bir parsel de bulunuyor.

Mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait iken özelleştirme kapsamına alınan Konak Mersinli’deki 8181 metrekarelik bir kez daha vitrine çıkarıldı.

Yeniden yatırımcıların önüne çıkarılan parselin ihalesi 30 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Parselin geçici teminat bedelinin 20 milyon TL olarak belirlenmesi de dikkat çekti. 2020’deki özelleştirme sürecinde bu bedel 3 milyon TL idi.

Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çınarlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne komşu değerli parsel Atatürk Stadyumu’nun da yakınlarında yer alıyor.



PARSEL HAKKINDA
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 2018 yılında imar planı değişikliği söz konusu parselin statüsünü kamusal alan olmaktan çıkarmıştı.

Plan değişikliği ile birlikte parselin statüsü ‘ticaret alanı’ olurken 3.5 emsal ve 9 kata kadar yapılaşma izni verilmişti.

Plan değişikliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yargıya taşınmasınsa da karar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın lehine çıktı.

Parsel, 2018’de ve 2020 yıllarında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından vitrine çıkarılsa da satılamadı.