GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
24 Ekim 2023 Salı 00:33

İzmir’de özelleştirme hamlesi … 2 arsa vitrinde!

İzmir’in Çiğle ilçesindeki bir parsel ile Bornova ilçesindeki bir parsel Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı.

EGEDESONSÖZ- Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, ülke genelindeki kamuya ait 12 taşınmaz için daha özeleştirme kararı aldı.

Satışa çıkarılan arsaların 2 tanesi İzmir sınırları içerisinde yer alıyor. Çiğli ve Bornova ilçelerinde bulunan birer parsel daha vitrine çıkarıldı.

3’ÜNCÜ KEZ VİTRİNDE
Bornova Ergene Mahallesi’nde 14049 ada 1 parsel üçüncü kez satışa çıkarıldı. 1409 metrekare büyüklüğündeki bir kez yatırımcıların önüne çıkarıldı. Teminat bedeli 2 buçuk milyon olan taşınmazın ihalesi 15 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayımlanan planlarla birlikte parselin önemli bir kısmı gelişme konut alanı ilan edilmişti. Parsel için 1 emsal yapılaşma hakkı tanırken 5 kata kadar bina yapılabilecek.  Polis lojmanlarına komşu olan parsele ait imar planı değişikliği ise Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası tarafından yargıya taşınmıştı.



BALATÇIK’TA KONUT ALANI
Özelleştirme İdaresi, ayrıca Çiğli Balatçık Mahallesi sınırlarında bulunan 22133 ada 2 parseli de vitrine çıkardı. 4 bin 651 metrekare büyüklüğündeki parselin teminatı ise 5 milyon TL olarak belirlendi. Satış ihalesi 16 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek. Bu parsel de gelişme konut alanında yer alıyor.