GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Kasım 2018 Çarşamba 17:45

İzmir’de o ilçede AK Partili Başkan’ın yardımcısı CHP’nin adayı mı oluyor?

Kemalpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen görevinden istifa etti. Türkmen’in CHP’nin adayı olacağı kulislerde konuşuluyor. İstifa kararını doğrulayan Türkmen aday adaylığı noktasında ise bir açıklama yapmadı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. İzmir’de süreç hareketli bir şekilde işlerken partilerin genel merkezleri tarafından hazırlanan takvim çerçevesinde başvuru süreleri doldu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre ise devlet kademesinde çalışan ve memur olanlar için istifa ederek aday adaylığı noktasında müracaat etmek için son tarih 1 Aralık…

Tüm bu gelişmeler ışığında AK Parti’nin iktidarda olduğu Kemalpaşa’da sürpriz bir gelişme yaşandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen görevinden istifa etti. Türkmen’in başkan aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti’nin İzmir’deki kalesi konumunda olan Kemalpaşa’da Başkan Arif Uğurlu’nun partisi tarafından yeniden aday gösterilmesi de yüksek ihtimal olarak değerlendiriliyor. İstifa eden Türkmen’in ismi uzun süredir Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı olarak kulislerde konuşuluyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun partisinin ilçede seçim kazanması için Türkmen ismine sıcak baktığı öne sürüldü. Gelişmeler sonrasında istifa ettiğini doğrulayan Türkmen aday adaylığı noktasında herhangi bir açıklama yapmadı.

Türkmen, geçen 9 Kasım günü TIR'a arkadan çarpan otomobili kullanan oğlu Hasan Türkmen'i (30) trafik kazasında kaybetmişti.