GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Kasım 2018 Çarşamba 17:15

CHP’de 1 Aralık’a gidilirken gözler kamu istifalarında: Konak’ta çiçekli uğurlama!

İzmir’de aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Konak Belediye Başkan Yardımcısı Yunak görevinden istifa ederken mesai arkadaşları tarafından çiçeklerle uğurlandı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday adaylığı noktasında başvurular için verilen süre 26 Ekim tarihinde dolmuştu. Devlet kademesinde görev alanlar ve memurlar için ise son istifa tarihi Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği 1 Aralık’a yaklaşılırken hareketlilik yine başladı.

Partide görev alanların yanı sıra kamuda çalışanların aday adaylığı noktasında istifaları ve başvuruları günbegün kendini gösteriyor.

Gelişmelerle birlikte Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak istifa kararı aldı. Konak Belediyesi’nden çiçeklerle uğurlanan Yunak Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıktı. Yine Konak Belediyesi’nde geçmiş yıllarda Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan Kerim Özer ise Bayraklı Belediye Başkan Aday Adaylığı noktasında refleks gösterdi. Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan ise Konak Belediyesi’ne talip oldu.  Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkan eski Yardımcısı Murat Aydın ise Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adaylığı için kolları sıvadı.