GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Mayıs 2022 Cuma 12:38

İzmir'de hırsızlık operasyonu: İki ilçede 9 gözaltı!

İzmir'in Dikili ve Kemalpaşa İlçesinde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 9 şüpheli jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Dikili İlçesi Bademli Mahallesinde oturan S.Y., bahçesinde duran balıkçılıkta kullanılan malzemelerin kimligi belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındığını belirtip, Jandarmaya bildirdi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma dedektifleri (JASAT), şüphelileri tespit etmek için çalışma başlattı. Olay yeri ve çevresinde bulunan 13 güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.Olayı gerçekleştiren 
şüphelilerin kimliklerini ve oturdukları adresleri tespit etti. 

Beş ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, F.D., Y.D., M.İ., K.G., C.E. ve M.Ö' yü kıskıvrak yakaladı.Yapılan aramalarda  çalmış oldukları piyasa değeri 140 bin TL olan 10 adet demir boru, 2500 adet ağ mantarı, 10 adet 250 kilogramlık ağ çekmede kullanılan algora, 1 adet demir trol rolesi, 300 adet ağ kurşunu ve 10 adet demir salyangoz diye tabir edilen deniz malzemeleri eksiksiz olarak buldu. 5 şüpheli ifadelerinde hırsızlık olayını yaptıklarını itiraf etti. 

Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise Sütçüler Mahallesinde bulunan TCDD'ye ait tren yolu hattı üzerindeki korkuluk demirlerinin çevresinde şüpheli şahısların olduğu ihbarını aldı.

Belirtilen adrese giden ekipler,TCDD'ye ait 1 metre yüksekliğinde 10 metre genişliğindeki korkuluk demirlerini oksijen kaynak makinesi ile keserken  C.D., İ.Ö. ve N.K' yi suçüstü yakaladı. İki ayrı olayla ilgili şüpheliler adliyeye sevk edildi. (KHA)