GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
18 Nisan 2023 Salı 10:01

İzmir’de ezber bozan deprem önlemi… Yastık altına veda, kollara merhaba!

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, “Depremin ardından vatandaşlar biraz daha üzerinde taşıyabilecekleri takılara yöneldiler. Çalınma ya da enkaz altında kalma ihtimaline karşı yastık altında saklayacakları takılardan vazgeçiliyor. Depremin ardından altına yatırım arttı. Altının seyri şu sıralar geride ve ileriye çıkacak. Altında daha da yükselişleri göreceğiz” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz haftalarda FED'in faiz kararının ardından altın piyasası yeniden dikkat çeken bir hareketliliğe sahne oldu. Gram altın tüm zamanların zirvesine ulaşarak en yüksek Bin 234 TL'yi gördü.

Son haftalarda altın fiyatlarındaki artışı Egedesonsöz’e değerlendiren İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, altının olması gereken fiyatın altında seyrettiğini söyledi.

FİYATLAR YÜKSELECEK
Öte yandan altın fiyatlarının yükseleceğini belirten Buyrukçu, “Altın fiyatlarındaki yükseliş beklenen bir yükselişti. Altın fiyatları yaklaşık bir senedir durağan gidiyordu ve dolarla birlikte astronomik yükselişler söz konusu değildi. Enflasyon rakamlarının altında seyrediyordu. Kuyumculuk sektörünün ya da yatırımcıların hemen hemen bildiği bir durumdu” dedi.

ÇALINMA YA DA ENKAZ ALTINDA KALMA İHTİMALİNE KARŞI…
Büyük depremin ardından vatandaşın altın alış verişlerinde değişim olmaya başladığını kaydeden Başkan Buyrukçu, “Özellikle depremin ardından vatandaşlar biraz daha üzerinde taşıyabilecekleri takılara yöneldiler. Çalınma ya da enkaz altında kalma ihtimaline karşı yastık altında saklayacakları takılardan vazgeçiliyor. Depremin ardından altına yatırım arttı. Altının seyri şu soralar geride ve ileriye çıkacak. Altında daha da yükselişleri göreceğiz” dedi.

TAVSİYE EDİLEN FİYATLARDAN ALIN
Çeyrek altın fiyatı, 2 bin 235 TL, Yarım altın; 4 bin 470 TL, Cumhuriyet altını ise 9 bin 80 TL olduğunu ifade eden Buyrukçu, “Bu fiyatlar odamızın tavsiye ettiği fiyatlardır. Vatandaşlarımız İzmir Kuyumcular Odası’nın tavsiye edilen fiyatı dışında almasınlar. Değerleri olduğundan daha düşük olabilir” uyarısında bulundu.

KREDİ ÇEKİP TAKI ALMAK YATIRIM İÇİN DOĞRU DEĞİL
Buyrukçu son olarak ”Altının pahalı da bir emtia olması dolayısıyla vatandaşlar kredi çekip düğünlerde takmak için alıyor. Ancak yatırım için böyle bir değerlendirme doğru olmaz” dedi