GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Haziran 2016 Salı 10:32

İzmir’de ‘İstanbul’ yası: Teröre lanet yağdı!

İstanbul’daki bombalı saldırıda 7 polis şehit olurken 4 vatandaş da yaşamını yitirdi. Saldırı İzmir’i de yasa boğdu. Siyasilerden teröre lanet mesajları yağdı. Büyükşehir Belediyesi trafik levhalarının üzerindeki elektrikli panolara 'İstanbul... Acımız büyük' ışıklandırması yaptı.

EGEDESONSÖZ – Türkiye İstanbul’da meydana gelen saldırıyla sarsıldı.

İstanbul Vezneciler'de, Celal Ağa Konağı Oteli önünde Çevik Kuvvet ekiplerinin geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. Saldırıda 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı.

Hain saldırı sonrası İzmir de yasa boğuldu. Büyükşehir Belediyesi trafik yön levhalarının bulunduğu direklerin üzerindeki elektrikli panolara 'karanfil yerleştirerek', "İstanbul... Acımız büyük" ışıklandırması yaptı. Sosyal medyada teröre lanet mesajları yağdı.

İŞTE O MESAJLAR

Kurumlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi:
İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısında şehit olan 7 polis ve 4 sivil vatandaşımıza Allah'tan rahmet dileriz.

İzmir Ticaret Odası: Bomba kalbimizde patladı. 7 Haziran 2016 Salı günü İstanbul’da 7 polisimizin şehit olmasına ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 30’dan fazla vatandaşımızın yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırısı hepimizi derinden sarsmıştır.

Bomba adeta kalbimizde patlamışçasına hep birlikte büyük bir üzüntü duyarken, daha kuvvetli bir tepki ile hain terörü kınıyoruz, lanetliyoruz.

Terörün ülkemizin her yerinden;  doğusundan batısından, kırsalından büyük şehirlerinden temizlenmesi için gereken ne varsa yapılmasını istiyoruz.

Hayatını kaybeden polislerimize ve vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ulusumuzun başı sağolsun.

İzmir Ticaret Borsası: İstanbul’da meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun.

Siyasiler 

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican: İstanbul'da gerçekleşen hain saldırıda şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: İstanbul'daki hain terör saldırında şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: Osmaniye'de yüreğimiz yandı. Yaralılara acil şifalar hayatını kaybeden yavrularımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. İstanbul Vezneciler'deki hain saldırıda şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: İstanbul'da polis otobüsüne yönelik gerçekleşen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit: İstanbul'da bu sabah gerçekleştirilen hain terör eyleminde 7 polisimiz ve 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: İstanbul saldırısı yüreğimizi dağladı. Hepimizin başı sağ olsun. Terör döktüğü kanda boğulacak.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Yapılan hain, alçak, kahpe saldırıyı lanetliyorum. Güzel ülkemiz bu acıları hak etmiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: Hain saldırıda hayatını kaybeden 7 polis, 4 sivil yurttaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Alışmayacağız.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: İstanbul'da terör saldırısında şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum…

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş: İstanbul Vezneciler'de patlayan bomba sonucu şehit olan polislerimizin ve yaşamını yitiren vatandaşlarımızın acısındayız. Ülkemizin başı sağ olsun. Yitip giden canlarımıza rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila: İstanbul Vezneciler'de haince yapılan terör saldırısını kınıyor, yaralı polis ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum…

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar: İstanbul’daki patlamada şehit olan 7 polisimiz ve hayatını kaybeden 4 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: İstanbul Beyazıt’taki hain saldırıda şehit düşen polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina: İstanbul'da yapılan insanlık dışı bombalı saldırıyla kınıyorum. Tek temennimiz can kaybının olmaması... Yaralılara acil şifalar diliyorum. İstanbul'daki saldırıdan kahreden haber geldi. Saldırının hemen ardından can kaybı olmaması temennisinde bulunmuştum. 7 polisimiz şehit oldu, 4 sivil de hayatını kaybetti. 36 kişi ise yaralı... Bu kara tablo karşısında söylenebilecek ne kaldı ki? Şehit polislerimize, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun...

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur: 36 vatandaşımızın yaralandığı, 7 polis, 4 sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği İstanbul Vezneciler’de bombalı araçla gerçekleştirilen hain terör saldırını kınıyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu: İstanbul'da polisimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralanan polislerimize acil şifa diliyorum.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ: Terör insanlığın iç acısıdır! İstanbul Veznecilerde yapılan terör saldırısını kınıyor, şehitlerimize Tanrıdan rahmet, ailelerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: İstanbul'da meydana gelen hain saldırıyı kınıyor, yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol: İstanbul Vezneciler'de yaşanan hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu: İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Terörün her türlüsünü lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.