GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Haziran 2016 Salı 09:45

Paralel mağduru hakim mahkeme başkanı oldu!

HSYK Başkanlığı’na aday olduğu dönemde yapılan yargılama sürecinin ardından bir süre cezaevinde kalan Hakim Yahya Kemal Aktaş İzmir Ağır Ceza Mahkemesi başkanı oldu.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de görev yaptığı sırada HSYK seçimlerinde aday olduğu için hakkında açılan dosyalar nedeniyle yargılama başlatılan Hakim Yahya Kemal Akbaş Bursa’dan geri döndü. Paralel Yapı’ya yönelik başlatılan operasyonlar sonrasında suç duyurusunda bulunarak o dönem mağdur edildiğini belirten Akbaş, son kararname ile İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. 



Akbaş o dönem yaptığı açıklamada, “Bunca yaygara, insafsızca itibar cellatlığı… Meslek hayatımın tüm aşamasında hatır, para-pul, karı-kız ilişkisi ile bir iş yapmadım. Ortaya zerre bir delil koyun herkesin huzurunda kafama sıkacağım” ifadelerini kullanmıştı. Akbaş’ın kısa süre içinde İzmir’deki yeni görevine başlaması bekleniyor.

VİLLALARIN HAKİMLERİ DE DEĞİŞTİ

Öte yandan son kararname ile birlikte Urla’daki villaların davalarına bakan hakimlerin de görev yerleri değişti. İzmir İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, Urla Villaları'nın bulunduğu alan için SİT kararı vermişti. HSYK Kararnamesi'yle Osman Ermumcu, İzmir İdare Mahkemesi Başkanlığı'ndan alınarak İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine gönderildi. Aynı davada, villaların bulunduğu bölgede keşif yapan Erkan Altın da İzmir İdare Mahkemesi üyeliğinden,  Gaziantep Vergi Mahkemesi üyeliğine gitti. Ayrıca, davaların sonraki aşamalarında bilirkişi raporuna şerh koyan ve villaların önünü açan hakimlerden birisi de Batman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı.