GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Aralık 2022 Perşembe 14:32

İzmir Piyangocular Odası’ndan ‘yetişemiyoruz’ açıklaması: Tek bayiden 5 milyonluk satış!

İzmir Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak, yeni yıla 2 gün kala satışların hızla devam ettiğini söyledi. Başkan Çakmak “Bayiler satışlara yetişemiyor. Tarihinde kazanmadığı paraları kazanıyor.  Bu iş için çalışan almışlar yanlarına Konak’ta bir bayi 5 milyonluk satış yaptı” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Milli Piyango'da yılbaşı çekilişi için geri sayım başladı. Yılbaşında dağıtılacak toplam ikramiye tutarı ise 1 milyar 395 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

SATIŞA YETİŞEMİYORUZ
İzmir’deki satışlar hakkında bilgi veren Çakmak, “Yeni yıla iki gün kala bayilerin fabrika gibi satış yapıyor. Bayiler satışlara yetişemiyor. Tarihinde kazanmadığı paraları kazanıyor.  Bu iş için çalışan almışlar yanlarına Konak’ta bir bayi 5 milyonluk satış yaptı. Kazı kazanda ise 30 paket satan bayiler var. Vatandaşlar sayısaldaki oyunları oynamıyor. Geleneksel Milli Piyango’ya talep var. Satışlar, hızlı tren gibi devam ediyor ancak elimizde seyyar kalmadı piyango şirketinin yanlış politikaları yüzünden. Bir bilet için bile Çiğli’ye insan gönderiyoruz vatandaş biletsiz kalmasın diye. Seyyar olmadan bu iş olmuyor” dedi.

BİR TANE BİLE SAHTE BİLET ÇIKMADI
Bu yıl sahte bilet ile karşılaşmadıklarını kaydeden Çakmak, “QR kod uygulamamız ile birlikte bu yıl sahte bilet görülmedi. Denetimlerimiz sıklaştı. Gece bile dolaşıyoruz. Her sokağı dolaşıyoruz, tetikteyiz. İzmir’den sahte bilet çıkması bizi üzmüştü bu sene olmaması sevindirici, vatandaşlar dikkat etsin. Sahte bilet şüphesi varsa odamıza getirsinler ve Emniyet aransın Dolandırıcılara prim vermeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.